Bizim derdimiz lige tutunmak

Güncelleme Tarihi:

Bizim derdimiz lige tutunmak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 00:12

“İsmi gündeme gelen teknik adamlardan birini göreve getirseydik herkesin gözüne girerdik” diyen Mert, “Biz burada saatlerce kafa yoruyoruz. Hoca seçiminden dolayı taraftar hesap sorarmış. Ne münasebet ya” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, sezonun bitimine 6 hafta kala yapılan Teknik Direktör değişikliğini, değerlendirip, “Biz, bu takımı ligde tutmanın mücadelesini veriyoruz. Herkes 6 hafta sabretsin, sonra yapacağını yapsın” diye konuştu. Ankaragücü, Mustafa Reşit Akçay ile yolları ayırmasının ardından teknik direktörlük için İbrahim Üzülmez ile anlaşma sağladı. Sarı-lacivertlilerin küme düşmesi halinde sözleşme sona erecek, takım ligde kalırsa tecrübeli teknik adam takımda 1 yıl daha görev yapacak.
Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırmalarını sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Fatih Mert, klasspor.com’da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Mustafa Reşit Akçay’ın, Tranbzonspor ile ilgili söylemlerinin kulüpte ve camiada huzursuzluğa yol açtığını dile getiren Mert, şöyle konuştu:
“Daha önceden de uyarılarda bulundum. Trabzonspor maçını mutlaka kazanmamız gerektiğini söyledim. Hocamız da bunun boynunun borcu olduğunu ifade etti. Önceki gün Kulüpler Birliği toplantısına giderken, hocamızın menajeri aradı. Ayrılma isteğini iletti. Ben de öyle öğrendim. Bizim için de uygun olduğunu söyleyerek, karşılıklı anlaşma ile yollarımızı ayırdık. Öncelikle yanlış anlaşılmaları ortadan kaldıralım. Lig bittiği zaman her şeye daha da netlik kazandırırız.”

Bizim derdimiz lige tutunmak


GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI SONRASI BIRAKMIŞTI

“Ara verdiğimiz dönem öncesinde yaptığı açıklamadan dolayı özür dilediği için kendisiyle yolumuza devam ettik. Daha sonra araya salgın girdi ve işler biraz karıştı. Hoca değişikliği, her şeyi baştan kurgulamak demek. Bu kolay bir iş değil. Mustafa Reşit Akçay, kendi el yazısıyla kaleme aldığı metinle, tüm camiadan özür diledi. İkinci açıklamasından sonra bizzat ben konuştum. Başka takımlarla ilgili açıklamalarda gerektiğini ve tek çaresinin Trabzonspor’u yenmek olduğu söyledim. Taraftar olarak ben de anında bir şeyler olsun isterim ama burası bir kurum, böyle şeyler pat diye olmaz. Akçay, Gençlerbirliği maçından sonra gidiyordu. Sabah ayrılma konuşmasını yapmıştı. Yerli ve yabancı tüm futbolcular, hocadan memnun olduklarını söylediler. Tamam dedik devam ettik ama bir yerden sonra gereği neyse yaptık.”

TARAFTAR BENİ BEN DE ONLARI SEVİYORUM

“Son dönemde ciddi olmamak kaydıyla hoca ile futbolcular arasında ufak tefek problemler olmuştu. Yerel basının her şeyden haberdar olmasını istiyoruz ama bir şeyler uydurmanın da kimseye faydası yok. Bizim ligde kalmak için motive olmaya ihtiyacımız var, herkes canla başla ligde kalmak için çalışıyor. Hoca seçimimizden dolayı bize hesap sorulacakmış, ne münasebet ya! Taraftar beni seviyor, ben de onları seviyorum. İsmi gündeme elen hocalardan birini getirseydik, herkesin gözüne girerdik. Biz burada saatlerce kafa patlatıyoruz. Tek derdimiz ligde kalmak. Bazı gruplar var, biz her şeyi biliyoruz, 6 hafta sabredin sonra kongreye gelir, aday olursunuz, yapacağınızı o zaman yaparsınız.”

KÜME DÜŞERSEK EN ÇOK BİZİM CANIMIZ YANAR

“Odak noktamız Ankaragücü’nü ligde tutmak olmalı. Biz Ankaragücü’nü yaşatmak için uğraşıyoruz. Eleştiri olabilir. Hata da yapmışızdır. Ancak cevabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bazı hataları yeri geliyor o an perdelemek zorunda kalıyoruz ama zamanı gelince her şeyi açıklıyoruz. Bunları deşifre etmek için uğraşmanın Ankaragücü’ne bir faydası olmaz. Bu takım küme düşse işi yönetenler olarak en çok bizim canımız yanar. Ben zamanında Ankaragücü’nde forma giymiş bir hocayı buraya getirmeyi tabii ki çok isterim, biz bunu da düşündük. Kulübümüz için çok önemli bir 6 haftaya giriyoruz, her ne kadar taraftar yanımızda olamasa da ruhlarını yanımızda hissedeceğiz. Bu camia çok zor günler atlattı, Süper Lig’de olma şansını son ana kadar kovalayacağız. Eleştiriye açığız ama kulübe fayda sağlamayacak yorumların karşısındayız.”

A.GÜCÜ’NÜ, ANKARAGÜÇLÜLER YÖNETSİN İSTERİM

“Hakan Keleş ile ilgili düşüncelerimiz vardı. Sivasspor’da başarılı işler yapmıştı ancak sonrasında ara vermişti. Belki de ilk düşüncemiz Mesut hocaydı fakat yazdığı kitaptan dolayı, 3 hafta sonra da Galatasaray ile maçımız olduğu için, A.Gücü’nü yeni bir polemiğin içine çekmeme adına Mesut hocaya teklif yapmadık. Samet Aybaba’yı aradık, çalışmak istemediğini söyledi. Tolunay hocayı düşündük ama ligden uzun süre uzak kalmasının dezavantaj olacağını düşündük. İsmet Taşdemir, Ankaragücü’nü ikinci ligden birinci lige taşıdı. İyi de bir Ankaragüçlü. Ancak, Süper Ligde hiç takım çalıştırmadığı için, kalan 6 haftalık süreçte bu yükü kaldırabilir mi diye kendimize sorduk. Hakan Kutlu’yu devre arasında aradık. Çok mutlu olduğunu söyledi. Ancak sözleşmem var deyince, biz de geri adım attık. Böyle durumlarda, birçok kriteri masaya yatırmak zorundasınız. Ben de A.Gücü’nü, Ankaragüçlülerin yönetmesini isterim. Bütçemize dikkat etmek zorundayız, İbrahim Hoca maddi anlamda hiçbir zorluk çıkartmadı. Bu zorlu dönemde gelip de görev almak da kolay bir iş değil. İnşallah hep beraber daha güzel günleri göreceğiz.”

OYUNCULARIN DAVA DOSYALARI FIFA’DA DURUYOR

“Transfer yasağına yol açabilecek dava dosyaları FIFA’da duruyor. Yasal bir süreç var, o dönemde teklif edilen şeyler vardı şu an da biz bir şey teklif edemiyoruz, bu konuyla ilgilenen birçok avukatımız var zaten. Bizim şu an tek hedefimiz bu 6 haftayı sıkıntısız atlatmak. 31 Ekim’deki Ankaragücü’nü hatırlayın. O sezon daha bitmedi, biz bu kulübe geldiğimizde herkes kesin düşer gözüyle bakıyordu Ankaragücü’ne. Hoca konusundaki eleştirileri kabul ederim. Taraftarımızın gönlüne göre olmamış olabilir ama taraftar sana hesap sorar gibi yazıları kabul etmem, bize neyin hesabı sorulacak”

3 AYDIR BU KULÜBE BİR LİRA PARA GİRMEDİ

“Belediye başkanlarını, vekilleri toplamamız birçok kesimden takdir kazandı. Bizim buradaki amacımız Ankaragücü’nün birleştiriciliğini göstermekti, biz boş bir kulüp değiliz. Biz, Ankara için önemli kim varsa masada toplamayı, yemek vermeyi düşündük ancak salgından dolayı bunu gerçekleştiremedik. Hatıra bilet işinde, etrafımdan çok talep geldi. Bunu yapmamaktaki amacımız para topluyorlar algısıyla karşılaşmamaktı ancak baktık ki yanlış anlaşılıyor biz de yapmaya karar verdik. Sponsorluk adına görüşmelerimiz oldu ama kimseye gidip de para verin demedik. Belediyeler geldiğinde de 90 gün boyunca bu kulübe 1 lira para girmedi. Her belediye kendi çapında bilet aldı bize destek oldular, olmayanlar da var onlara da bir şey deme hakkımız yok zaten.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!