Bitki örtüsü çöpe dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Bitki örtüsü çöpe dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 14:09

Ankara’nın en büyük ikinci ormanı olan Beynam Atatürk Ormanı, çöplerini doğaya bırakıp giden vandallar yüzünden çevre kirliliğiyle boğuşuyor. Mesire yerinin yok edildiğine dikkat çeken vatandaşlar önlem alınmasını istiyor.

Haberin Devamı

Bin 600 hektar büyüklüğü ile ODTÜ Ormanı’nın ardından Ankara’nın en büyük ikinci ormanı olan Beynam Atatürk Ormanı’ndaki mesire yerleri, piknik yapmaya gelen vandalların atıkları nedeniyle çöplüğe döndü. Hürriyet Ankara, mesire alanlarının olduğu bölgede çöplerin rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayıldığını görüntüledi.

Bitki örtüsü çöpe dönüştü
BİDONLARA ATEŞ AÇMIŞLAR

Ormana piknik yapmaya gelen bazı vandallar, Ankara’nın en önemli akciğerlerinden biri olan Beynam’da, çöplerini toplamadan etrafa saçarak ormanı terk ediyor. Naylon poşet, şişe, teneke kutu ve plastik atıklar ormanda rüzgârın da etkisiyle etrafa yayılıyor. Bazı piknikçiler de çöplerini ağaç diplerine döküyor. Beynam’a gelen bazı magandaların silahla ateş açtığı çöp bidonlarının delik deşik olması da dikkat çekiyor. Konu hakkında Hürriyet Ankara’ya şikayette bulunan vatandaşlar, pikniğe gelenlerin doğayı katlettiğine vurgu yaparak, “Ormana atılan plastik atıkların doğada yok olması neredeyse yüzyıllar alıyor. Bu güzel mesire yeri, çevre kirliliği ile karşı karşıya” diyor.

Haberin Devamı

DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLMİŞTİ

Bakanlar Kurulu tarafından 1966’da “muhafaza ormanı” olarak belirlenen Beynam Atatürk Ormanı, Kültür Bakanlığı Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu Başkanlığı tarafından da 1978’de “İç Anadolu Bölgesi’nin gerçek step iklim koşullarına sahip yöreleri arasında özellikle doğal bitki örtüsü ayakta kalabilmiş ve bir dereceye kadar korunabilmiş tek örnek olması” nedeniyle “Doğal Sit Alanı” olarak ilan edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!