Bisiklet Master Planı’nda pilot bölge Batıkent

Güncelleme Tarihi:

Bisiklet Master Planı’nda pilot bölge Batıkent
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2021 20:44

ABB, 2040’a kadar kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanan ‘Ankara Bisiklet Stratejisi ve Master Planı’nı hazırlayarak kamuoyuna tanıttı.

Haberin Devamı

Plana göre Ankara’ya, yapımı devam eden 53.6 kilometrelik bisiklet yolu dahil olmak üzere 2040’a kadar toplam 275 kilometre uzunluğunda 87 güzergâh ve 38 istasyondan oluşacak bisiklet yolu kazandırılacak. ‘Bisikletin herkes için kent içi ulaşım türü olarak benimsenmesini ve toplu ulaşım sistemine entegrasyonunu sağlamak’ vizyonuyla hazırlanan master plan; park yeri ihtiyacından nüfus artış hızı ile bisiklet kullanım oranlarının ne şekilde değişeceğine, bisiklet kullanıcılarının alışkanlıklarından kullanım tercihlerine kadar birçok konuda uzmanın ve çevrim içi anket ile de yaklaşık 10 bin başkentlinin görüşü alınarak hazırlandı. Master planın pilot uygulaması olarak Batıkent’te 4.75 kilometrelik bir güzergâh seçilirken, hazırlanan uygulama projeleri Batıkent Metro ve Batı Merkez Metro istasyonları ile entegre edilecek. Pilot uygulama, çevresindeki 36 binin üzerindeki nüfusa, 5 binin üzerindeki çalışana ve 7 bine yakın öğrenciye hitap edecek. Batıkent Bisiklet Yolu Projesi’nin de 2023’te hayata geçirileceği bilgisi paylaşıldı. ABB Konferans Salonu’nda tanıtım toplantısında ARUP Türkiye Ulaştırma Takım Lideri Ali Şengöz tarafından ABB Başkanı Mansur Yavaş’a ‘Ankara Bisiklet Stratejisi ve Master Planı’ teslim edildi.

Bisiklet Master Planı’nda pilot bölge Batıkent

Toplantıya Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisi üyeleri ve Çek Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jiri Borcel de bisikletleriyle geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!