Birlik günü

Güncelleme Tarihi:

Birlik günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2019 10:41

Alman Birliği Günü, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Gece renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann ve eşi Marion Erdmann’ın ev sahipliği yaptığı geceye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çok sayıda büyükelçi, yabancı misyon temsilcileri ve davetliler katıldı. Resepsiyon için elçiliğin bahçesi Alman bayrağının renkleri olan sarı, kırmızı ve siyah renkli balonlarla süslendi.
Gece, Türk ve Alman milli marşlarının okunmasıyla başladı. Mustafa Varank, Almanya’nın Türkiye’nin dostları ve müttefikleri arasında özel bir yere sahip olduğuna işaret etti. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann da bugün Avrupa’nın bölünmüşlüğünün aşıldığı günü kutladıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Alman sefire Marion Erdmann, Türkçe olarak ‘Dostluk’ isimli şarkıyı söyledi.

Haberin Devamı

Gece canlı müzikle devam etti. Almanya’dan gelen askeri bando, popüler şarkılardan oluşan bir repertuvar sundu. Grubun şarkılarına davetliler danslarıyla eşlik etti. Resepsiyona ‘Arkadaşlar İyidir’ isimli dizide birlikte rol alan Aslı Melisa Uzun ve Su Kutlu da katıldı. Kutlu, gezmek için Ankara’ya geldiğini ve Ankaralı olan yakın arkadaşı Uzun’un davetiyle resepsiyona katıldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!