Birinci sınavda umutlu başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Birinci sınavda umutlu başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2020 22:45

Takımının başında ilk maçına çıkan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez, “Ankaragücü’nün yapısındaki; hırs, azim ve ruhu ortaya çıkarmalıyız. Zorlu süreçte, karakterli bir duruş göstermemiz lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor’dan 1 puan alan MKE Ankaragücü, son 5 haftaya umutlu girdi.
Geçen hafta Medipol Başakşehir’e 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay ile yollarını ayırmıştı. Takımın başına İbrahim Üzülmez’i getiren MKE Ankaragücü, zorlu Trabzon deplasmanından 1 puanla döndü.
Maçın başında, Sorloth’un golüyle 1-0 geriye düşen başkent temsilcisi, ikinci yarıda Gerson Rodrigues’in penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı. Maçın 83. dakikasında Rodrigues’in kırmızı kart görmesiyle, uzatmalar dahil 15 dakikadan fazla 10 kişi oynayan MKE Ankaragücü, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak, puanını 25’e yükseltti. Maç fazlasıyla 17. sırada yer alan MKE Ankaragücü’nün 15. sırayla arasında 3 puan fark kaldı.
Sadece iki antrenmanla takımını Trabzonspor karşısına çıkaran İbrahim Üzülmez, iyi bir başlangıç yaptı. Aldığı zorlu görevin ilk sınavını şampiyonluğu güçlü adayı karşısında veren Üzülmez, takımına puan aldırtmayı başardı.

Birinci sınavda umutlu başlangıç


BASİT GOLLER SORUN YAŞATIR

Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, kazanmaya ihtiyacı olan bir Trabzonspor’a karşı oynadıklarını belirterek, “Bizim için de puan ve puanlara ihtiyacımız olan bir geceydi. Trabzonspor deplasmanında ilk göreve geldiğimiz müsabakanın bizim için zorlu geçeceğini biliyorduk. Oyuna da yenik başladık, duran toptan basit bir gol yedik. Bu golleri yemememiz gerekiyor. Özellikle bu ligde bu kadar basit gol yerseniz sorun yaşarsınız” dedi.
Daha sonraki dakikalarda oyunu dengeleyen bir Ankaragücü’nün sahada olduğunu ifade eden Üzülmez, şunları söyledi:
“Oscar’ın girdiği bir pozisyonumuz vardı. Rakibe de az pozisyon veren bir görüntü ile ilk yarıyı bitirdik. İkinci yarı bize yakışan şekilde hem oyun, hem mücadele, hem saha içerisinde yardımlaşarak oynadık. Pozisyonlar bulduk, ikinci gole yaklaşan bir Ankaragücü takımı vardı. Oyuncularımı kutluyorum. Zor bir akşamdı bizim için. Başlangıç kolay olmuyor, zor bir durumdayız. Takım ve camia olarak şu an istenilen durumda değiliz. Bunu lehimize çevirmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Ankaragücü’nün yapısında karakterinde bunlar var. Savaşarak maçlara çıkmamız lazım. Karakterli bir duruş göstermemiz gerekiyor.”

LİMANA SAĞLIKLI YANAŞMALIYIZ

Üzülmez, geldikleri günden itibaren oyuncuları fiziksel anlamdan ziyade mental olarak hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
“Kendilerine yakışır mücadele ortaya koydular. İstekle, coşkuyla oynadılar. Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor’dan puan almak kolay değil. Bunu başardık. Bu bize sonraki haftalar için moral ve motivasyon olacaktır. İnşallah puanla başladığımız bu haftaları taçlandırarak bitiririz. Kolay değil onu da biliyoruz. Can derdindeyiz ve sonuna kadar bu mücadelenin içerisinde olup, Ankaragücü takımını sağlıklı şekilde limana yanaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor büyük bir camia, onlara da bundan sonraki maçlarda da başarılar diliyoruz.”

DÖRT BÜYÜK TAKIMDAN PUAN ALDI

Haberin Devamı

Ankaragücü, bu sezon “4 büyükler” olarak adlandırılan takımlardan aldığı puanlarla dikkati çekti. Sarı-lacivertliler, ligin sonlarında yer almasına rağmen, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra Trabzonspor’dan da puan almayı başardı.
Galatasaray ilee ligin ilk yarısında 2-2, Beşiktaş ile 0-0 berabere kalan MKE Ankaragücü, ikinci devrede Fenerbahçe’yi sahasında 2-1 yendi, Trabzonspor ile de deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

Haberin Devamı

SON 5 HAFTA KRİTİK MAÇLAR VAR

MKE Ankaragücü, son 5 haftada kritik sınavlar verecek. Kümede kalma yolunda sarı-lacivertliler, sırasıyla evinde Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Göztepe, sahasında Galatasaray ve Fraport TAV Antalyaspor, rakip sahada Denizlispor ile karşılaşacak.

2 OYUNCU CEZALI İKİSİ SINIRDA

Ankaragücü, Trabzon’dan bir puanla dönerken, iki oyuncu cezalı duruma düştü. Kırmızı kart gören Rodrigues ile sar kart cezalısı olan Sedat, bu haftaki Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyecek. Pinto ile Orgill ise bu karşılaşmada, sezondaki 7. sarı kartı görüp sınıra geldi. Trabzonspor maçında cezalı oldukları için görev alamayan Lukasik ve Kitsiou ise takıma dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!