Birikim ve pratik buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Birikim ve pratik buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2019 09:12

OSTİM Sanayici İşadamları Derneği (OSİAD) ile OSTİM Teknik Üniversitesi arasında, üniversite birikimi ve sanayi pratiğini bir araya getirmeyi amaçlayan iş birliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

Asgari 3 yıl geçerli protokole OSİAD Başkanı Süleyman Ekinci ile OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek imza attı. Ekinci, söz konusu iş birliğinin, müfredat hazırlıkları, uygulamalı eğitim, mesleki yeterlilik, girişimcilik, kariyer planlama ve rehberlik gibi alanları kapsadığını, öğrencilerin dernek üyesi işletmelerde staj, eğitim/iş başı eğitimi faaliyetlerine katılabilmesi için planlama ve organizasyon faaliyetlerinin birlikte gerçekleştirileceğini kaydetti.

NİTELİKLİ ELEMANA KAVUŞTURACAK

Üniversite-sanayi iş birliğini önemli bir eksiklik gördüklerini aktaran Ekinci, “Üniversitelerdeki bilgi birikiminin sahaya aktarılması gerektiğini söylüyorduk. Sanayimizin de üniversitelerin ürettiği bilgiye ihtiyacı vardı. Bu iş birliği, aynı zamanda üniversitelerde yetişen gençlerin istihdamını sağlayacağı gibi sanayiyi de ihtiyaç duyduğu nitelikli elemana kavuşturacak. Böylece sanayimizin de katma değeri yüksek nitelikli ürünler üretmesi mümkün olacak” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!