Bırakın aktarlığı aktarlar yapsın

Güncelleme Tarihi:

Bırakın aktarlığı aktarlar yapsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 14:48

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı meslek kuruluşları ve firmaların baskılarıyla ıhlamur, tarçın ve zencefil gibi birçok bitkisel ürünün aktarlarda satışının yasaklanmak istendiğine dikkat çekerek, “Bırakın aktarlığı aktarlar yapsın" dedi.

Haberin Devamı

Yasağın gerçekleşmesi durumunda 3 bin 252 aktarın kepenk kapatabileceği uyarısında bulunan Palandöken, "Aktarlar Osmanlı'dan beri bu mesleği hakkıyla yapan ve sattığı her ürünün nerede, ne kadar ve nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olan kişilerdir. Bırakın aktarlığı aktarlar yapsın. Dünya doğal ve bitkisel ürünlerde ışık görüyor ve bu alana yöneliyor. Aktarlardan bu işi almak istememiz çok yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

PAZAR, 1 MİLYAR DOLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE

Türkiye'de şifalı bitkiler ve baharat pazarının yaklaşık 1 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu ifade eden Palandöken, bazı meslek kuruluşlarıyla ilaç firmalarının bu pazarın tamamına sahip olarak aktarların ekmeğini elinden almaya çalıştığını iddia etti. Palandöken açıklamasında ayrıca, “İşini bilen aktarlar dükkan kapatırsa meydan, içeriğinin ne olduğu bilinmeyen merdiven altı üretimlere kalır. İnternet üzerinden satışlarda da denetimi yapılmayan sağlıksız ürünlerin satışı artar" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!