Bir laboratuvar da Ankara’da kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Bir laboratuvar da Ankara’da kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2020 10:31

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Sanayi Odası(ASO) tarafından düzenlenen ‘İşimiz, gücümüz üretim’ başlıklı toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı.

Haberin Devamı

Bakan Varank, normale hazırlıklı olmak kadar yeni normali şekillendirmenin de önem taşıdığını belirterek, sanayicilerden beklentilerini paylaştı. Çalışan sağlığının güvence altına alınması süreçlerinin çok iyi planlanması gerektiğini vurgulayan Varank, özetle şunları kaydetti:
“Servislerdeki oturma düzeninden fabrikadaki vardiyalara kadar her bir detay çok mühim. Bu konuda biz de önemli bir adım attık. Sanayinin kalbinin attığı şehirlerden Kocaeli’de pilot bir proje başlattık. Sağlık Bakanlığımız ile birlikte, Gebze Teknik Üniversitesi’nde sadece sanayiye hizmet vermek üzere, günlük 5 bin test kapasiteli bir laboratuvar kuruldu. Ankara için de benzer bir proje yakında devreye girecek. Sanayi odamız, OSB yönetimleri, Sağlık Bakanlığı ve Bakanlığımız iş birliğinde hazırlıklarımızı tamamladık. Günlük 4 binin üzerinde test kapasitesine sahip bir laboratuvar da Ankara için kurulmuş olacak.” 

Haberin Devamı

BİLİM KURULU GİBİ SANAYİ KURULU ÖNERİSİ

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Küresel pazarlarda orta ve uzun vadede rekabet gücümüzün arttırılması ancak ithal ikameci ve katma değeri yüksek ürünlerin ağırlıkla üretildiği bir sanayi ve dolayısıyla ihracat yapısına kavuşmakla mümkün olacaktır” diye konuştu. Özdebir, COVID-19 ile mücadele sürecinin daha etkin bir şekilde işlemesi, sanayinin gelişmesi ve yönlendirilebilmesi için Bilim Kurulu gibi çalışacak bir ekip oluşturulması önerisinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!