Bir dünya film Gezici Festival’de

Güncelleme Tarihi:

Bir dünya film Gezici Festival’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 15:28

1-14 Aralık tarihleri arasında Ankara’dan başlayarak Kastamonu ve Sinop’ta sinemaseverlerle buluşacak olan Gezici Festival, dünya sinemasının seçkin örneklerini izleyiciye sunacak.

Haberin Devamı

Festivalin gelenekselleşen bölümü Dünya Sineması’nda, çeşitli uluslararası festivallerde izleyici karşısına çıkan ve ses getiren en yeni filmler, üç kentteki sinema seyircisi için seçildi. Meksika’dan Çin’e, Saraybosna’dan ABD’ye, İran’dan Fransa’ya ve Filistin’e kadar dünyanın farklı ülkelerinden, çeşitli hikâyeleri beyazperdeye taşıyan, kurmaca veya belgesel sekiz film, ‘Dünya Sineması 2017 Bölümü’nde izleyicilerle buluşuyor.

BOSNA’DAN OSCAR ADAYI

Dünya sineması bölümünde Bosna Hersek’in Oscar adayı, ‘Erkekler Ağlamaz’; tecavüze uğrayan iki ilkokul öğrencisi kız ve bu suçun tek tanığı genç bir kız ile erkek egemen toplumun ikiyüzlülüğüne ve kadınların varoluşuna dair güçlü bir hikâye anlatan ‘Melekler Beyaz Giyer’; İranlı yönetmen Vahid Jalilvand’ın ‘Tarihsiz, İmzasız’ filmleri festival kapsamında izleyici ile buluşacak. Ayrıca Filistin’in Oscar adayı ‘Düğün Davetiyesi’; usta yönetmen Michael Haneke son filmi ‘Mutlu Son’; Matthew Heineman’ın son belgeseli ‘Hayaletler Kenti’; Amerikalı yönetmenler Catherine Gund ve Daresha Kyi’nin belgeseli ‘Chavela’; Fransız yeni dalga sinemasının kadın temsilcisi Agnes Varda ve Instagram fenomeni JR’ın yolculuklarını ve yolculuk sırasında kurdukları beklenmeyen dostluklarını belgeselleştirdikleri ‘Mekânlar ve Yüzler’ festivalin diğer filmleri arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!