Bir destek de Gençler’den

Güncelleme Tarihi:

Bir destek de Gençler’den
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2021 00:56

A.Gücü’nün, “1949 yılında bir şampiyonluğumuz bulunmaktadır” yönündeki açıklaması, Ankara Demirspor’un futbol federasyonuna başvuru yapmasının ardından, Gençlerbirliği de gerekli adım için hukuki çalışmayı başlattı.

Haberin Devamı

Fenerbehçe kulübünün 1959 yılından önce oynanan, milli küme ve Türkiye Futbol Birinciliği adı altındaki organizasyonlarda kazanılan şampiyonlukların, 1959’dan sonra elde edilen şampiyonluklara eklenmesi yönünde başlattığı girişime, başkent ekiplerinden de destek geldi.
Hafta başında Fenerbahçe kulüp Başkanı Ali Koç ile bazı yöneticileri, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankara Demirspor kulüp başkanları ile bir araya gelmiş ve başlattıkları bu girişimin, kulüplere sağlayacağı maddi ve manevi getirileri aktarmıştı.
Bu buluşmanın ardından Ankaragücü, resmi internet sitesinden “Kulübümüzün 1949 yılında bir şampiyonluğu bulunmaktadır” ifadelerini içeren bir paylaşım yaparken, şu an Misli.com 2. Futbol Ligi’nde mücadele eden ve 1947 yılında Türkiye birinciliğini kazanan Ankara Demirspor kulübü, futbol federasyonuna, elde edilen bu şampiyonluğun kabul edilmesi için gerekli evrakları sundu.

Bir destek de Gençler’den


KUTUPLAŞMA DEĞİL ORTAK AKILLA ÇÖZÜM

Gençlerbirliği kulüp başkanı Murat Cavcav, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Fenerbahçe’nin dahil olduğu, başlattığı bir süreç var. Gençlerbirliği Kulübü, cumhuriyetle yaşıt, kökleri neredeyse 100 yıl önceye dayanan büyük bir camia. Biz de aynı dönemlerde benzer şampiyonlukları olan takımlar olarak bu konuda çalışma başlattık. 1940-41 ve 1945-46 sezonlarında elde edilen şampiyonluklarımızın kabul edilmesi için yapacağımız başvuruyu hazırlayacağız. Düşüncelerimizi, elimizdeki verileri aktaracağız.
Sonucunu Türkiye Futbol Federasyonu belirleyecek. Biz de onlar da hukukçuları seferber edecek. Elbet alınan karara saygı duyacağız. Ancak başarırsak da tarihimize resmi olarak 2 şampiyonluk katacağız. Kesinlikle kutuplaşma değil, ortak akılla bu sorunu çözmek istiyoruz” diye konuştu.

1933-1950 YILLARI ARASINI KAPSIYOR

Türkiye Futbol Birinciliği ya da Türkiye Futbol Şampiyonası, 1933’ten 1949 yılına kadar Türkiye’de ülke çapında yapılan ilk futbol şampiyonasıdır. Bu organizasyonda; Fenerbahçe ve Harpokulu (3), Beşiktaş ve Gençlerbirliği (2), Ankaragücü, Ankara Demirspor, Muhafızgücü, Göztepe, Eskişehir Demirspor ve İstanbulspor, birer kez şampiyonluk kazandı.
Milli Küme (daha sonra kullanılan adlarıyla Maarif Mükâfâtı ve Millî Eğitim Kupası), Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen; İstanbul, Ankara ve İzmir liglerinden katılan takımların mücadele ettiği, ulusal futbol ligidir. 1937-1950 yılları arasında 11 kez, deplasmanlı lig formatında düzenlenmiştir. O dönemde Ankara ve İzmir ligleri, civar şehirlerden takımlar barındırdığından, Milli Küme’de 3 büyük şehirden aha fazla şehir temsil edilmiştir.
Milli kümede, Fenerbahçe 6, Beşiktaş 3, Galatasaray ve Güneş birer kez şampiyonluk yaşamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!