Bir dakikada doğal diş macunu

Güncelleme Tarihi:

Bir dakikada doğal diş macunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2018 16:21

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ekolojik Yaşam Günleri Festivali’nde marketlerde satılan kişisel bakım ve temizlik ürünleri doğal malzemeler kullanılarak üretildi.

Haberin Devamı

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde kurulan festival atölyelerinde, eğitmenler birçok farklı ürünün doğal yollardan yapımı anlattı. Sümeyra Çizmeciler’in atölyesine katılan konuklar, karbonat, beyaz kil, gliserin ve nane kullanarak bir dakika içerisinde kendi diş macunlarını üretti. Bugün devam edecek festival programında, akademisyenlerin sunumlarının yanı sıra doğal ürün çalışmaları devam edecek.

DOĞAL,ZARARSIZ VE UCUZ

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, amaçlarının insan ve doğaya zararlı kimyasallar kullanılmadan daha ucuza üretilebilen ürünleri tüketicilere anlatmak olduğunun altını çizdi. Sevinç, “Vatandaşlar, atölye çalışmalarında yapımını öğrendikleri malzemeleri evlerinde üretecek. Festivale katılamayanların faydalanması için atölye çalışmalarını Youtube üzerinden videolar şeklinde yayınlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇERÇÖP’ ÇORBASI

Ayrıca etkinlikler kapsamında marketlerde ezik veya şekli göze hitap etmediği çöpe atılmak üzere raflardan kaldırılan ürünler de yeniden mutfağa girecek. Sebze ve meyveler ‘Çerçöp çorbası’ adı verilen çorbanın içerisinde bugün festivalin ziyaretçilerine sunulacak.

BAKMADAN GEÇME!