Biçilen çimler gübre oluyor

Güncelleme Tarihi:

Biçilen çimler gübre oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2021 02:15

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki BELKA AŞ, ‘Topraktan Aldığımızı Toprağa Verelim’ sloganıyla, park ve bahçelerde biçilen çimlerden organik gübre üretti.

Haberin Devamı

Yeni projeyi sosyal medya hesapları üzerinden duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Başkent’te çevre teknolojileri ve tasarruf odaklı çalışmalarımızla dönüşüme devam ediyoruz” dedi. Hasan Yalçıntaş Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Merkezi’ne götürülen çimler, kompostlama yöntemiyle organik gübreye dönüştürülüyor. Yıllık en az 4 milyon TL tasarruf sağlayacak uygulamayla elde edilen doğal gübre, rekreasyon alanlarında kullanılacak. Gübre üretimi sırasında oluşan 80-90 dereceye ulaşan sıcak hava ve tesisin çatısında yer alan güneş panelleri sayesinde seracılık yapmayı da planladıklarını belirten BELKA AŞ Genel Müdürü Dursun Çiçek, “Temiz enerjiyi kullanarak, soyu tükenmiş endemik bitkilerin yeniden canlandırılması için Ankara’daki üniversitelerimizle iş birliği yapacağız. Tesisimiz yatırımcıya açık. Toprakta yetişen hiçbir şeyi ziyan etmemeliyiz. İhtiyaç fazlası organik gübreler vatandaşlara yarı fiyatına satılacak” dedi.

Biçilen çimler gübre oluyor


SEBZE FİDESİ DESTEĞİ 8 MİLYONA YÜKSELDİ

Haberin Devamı

Öte yandan ABB, yerli üretimi arttırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çiftçilere yönelik kırsal kalkınma desteklerini sürdürüyor. 2020’de yerli üreticilere 5 milyon 827 bin 920 sebze fidesi (domates ve biber) desteğinde bulunan ABB, bu yıl yoğun talep üzerine fide desteğini artırarak yaklaşık 8 milyona yükseltti. Ekipler, sebze fidesi dağıtımını toplam 23 ilçede gerçekleştirecek. Öte yandan, Nallıhan ve Ayaş’ta seralarında fide dikimi yapmak isteyen yerli üreticilere, 16-20 Nisan tarihleri arasında erkenci domates ve biber fidesi dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!