Beyin Damar hastalıklarındaki en yeni tedaviler Türkiye’den dünyaya aktarılacak

Güncelleme Tarihi:

Beyin Damar hastalıklarındaki en yeni tedaviler Türkiye’den dünyaya aktarılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2021 14:36

Beyin krizi olarak bilinen hastalıklarda, kafatasını açmadan yapılan işlemlerle hastaların yaşam konforunu artıran bir çok teknik Türk hekimlerce geliştiriliyor. Hekimler bu teknikleri 20-23 Ekim günleri arasında Çin’de yapılacak “Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı” nda anlatacak.

Haberin Devamı

TÜRK BİLİM İNSANLARI ÖNCÜLÜK EDECEK

Bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek kongreye, dünya çapında büyük başarılara imza atan Türk bilim insanları öncülük edecek. Konferansta katılımcılar kasık damarından girilerek yapılan endovasküler (kapalı) beyin ameliyatlarını canlı olarak izleyebilecek. Eş zamanlı olarak İstanbul’daki WLNC TV stüdyosundan yönetilecek toplantı dünyanın geri kalanına online olarak yayın yapacak. Girişimsel Nöroradyoloji alanında dünyada Türkiye’yi lider konumda tutan Türk hekimleri, Prof. Dr. Işıl Saatçi, Prof. Dr. Saruhan Çekirge, Prof. Dr. Civan Işlak, Prof. Dr. Naci Koçer ve Prof. Dr. Osman Kızılkılıç, ABD, Çin, Fransa, Arjantin’den doktorlarla birlikte geliştirdikleri ve tıp literatürüne giren yeni tedavi yöntemlerini WLNC Kongresinde anlatacaklar.

BIÇAKSIZ TEDAVİ

Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Civan Işlak, “Girişimsel Nöroradyoloji ‘beyin krizi olarak adlandırılan rahatsızlığa sebep olan beyin damar baloncukları, damar yumakları ve beyin damar tıkanıklıkları gibi ciddi beyin damar hastalıklarının tedavisini yüksek teknolojik ve bıçaksız ameliyatlarla tedavi ettiğimiz alan. Geliştirdiğimiz tedavi teknikleri sayesinde, dünyanın en iyisi olarak kabul edilerek pek çok ülkedeki önemli tıp merkezlerinden Türkiye’deki merkezlerimize gelen uzman doktorlara eğitim veren bir yapıya dönüşmesini sağladık” dedi.

EĞİTİM ALMAYA GELİYORLAR

Prof. Dr. Saruhan Çekirge ise şunları söyledi: “Özellikle son 20 yılda ABD, Kanada ve İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya gibi tüm ileri Avrupa ülkeleri ile İsrail ve Ortadoğu ülkeleri, Hindistan, Japonya, Güney Afrika, Latin Amerika ülkeleri, Avustralya, Çin’den önemli tıp merkezlerinde çalışan yüzlerce doktor konuyla ilgili eğitim almak üzere Ankara veya İstanbul’a bizim ekiplerimizin çalıştığı merkezlere geliyor. Eğitimin verildiği doktorların bağlı oldukları klinikler arasında Harvard Hastaneleri, Yale Üniversitesi hastanesi, Mayo Clinic, Cleveland Clinic, Barrows Neurological Enstitüsü, California Üniversitesi Los Angeles ve Oxford Üniversitesi gibi dünyanın en önemli tıp merkezleri de var. ABD’de 20’nin üzerinde tıp merkezinde, Avrupa’daki 10’larca önemli tıp merkezlerine davet edilerek seçilmiş hastaların kapalı damar içi beyin operasyonlarının gerçekleştirilmesinde yardımcı oluyoruz.”

ONLİNE EĞİTİM

Prof. Dr. Naci Koçer de, “Kasık damarından girilerek yapılan endovasküler (kapalı) beyin ameliyatlarını dünyanın birçok ülkesinden gelen sayıları binin üzerindeki kişiye varabilen hekimlere, canlı olarak izleterek eğitim veriyoruz” dedi.

REKOR KATILIM

Prof. Dr. Işıl Saatci, “Beyin damar hastalıkları olan hastalar için yeni çözüm yolları, örnek vakalar üzerinden canlı yayında yapılacak operasyonlarla gösterilecek. Her yıl farklı bir kıtadaki ülkede organize ettiğimiz WLNC’yi, 2020 yılında pandemi nedeniyle ilk kez online olarak düzenlendik. Rekor bir katılımla 72 farklı ülkeden 17 bin kişi tarafından izlendi” diye konuştu. Toplantıda, bu sene canlı yayınlanacak nöroendovasküler ameliyatlar Arjantin, Fransa ve İstanbul’da yapılacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!