Beştepe’nin yükselen değerleri

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’nin yükselen değerleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 01:24

Sarı-lacivertli ekipte Eren Derdiyok, son maçta 3 gol atıp krallık yarışında zirveye çıktı. Savunmada oynamasına rağmen Yusuf Abdioğlu 3 golüyle, takıma önemli katkı verdi. Kırmızı-siyahlılarda ise Barış Alıcı, son 3 müsabakayı da boş geçmedi.

Haberin Devamı

TFF 1. Lig’in 7. haftasını Başkent ekiplerinden Ankara Keçiörengücü bay geçerken, Ankaragücü ve Gençlerbirliği rakiplerini yenip, 3 puanı hanelerine yazdırdı. MKE Ankaragücü, zorlu deplasmanda Bursaspor engeleni 4-0 ile geçti ve lider Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 4 puan farkla takibini sürdürdü. Gençlerbirliği ise kendi evinde oynadığı müsabakada Beypiliç Boluspor’u tek golle devirip, puanını 8’e yükseltti ve 6 basamaklık bir sıçrayışın ardından 11. sıraya geldi. Ankaragücü ligin 8. haftasında, aynı puana sahip olan (8) BŞB Erzurumspor’u konuk edecek. Gençlerbirliği ise deplasmanda düşme hattının içindeki Balıkesirspor ile karşılaşacak.

EREN VE YUSUF’TAN BAŞARILI GRAFİK

Sezona şampiyonluk hedefi ile giren Ankaragücü, geride kalan 7 maçta 15 puan toplarken, bunun 10’unu deplasmanda kazandı. Sarı-lacivertli ekipte bir çok oyuncu çizgisini sezon başındaki görüntüsüne göre yukarı taşırken, en dikkat çekici performansları Eren Derdiyok ile Yusuf Abdioğlu ortaya koydu. Başkent ekibine, diğer oyunculara göre daha geç katılan ve ligin başlarında en çok eleştirilen isimlerden biri olan Eren Derdiyok, haftalar ilenledikçe golcü kimliğini sergilemeye başladı. 33 yaşındaki oyuncu, son oynanan Bursaspor karşılaşmasında 67 dakika sahada kalırken, 3 gol birden attı. Daha önce, 2-0 kazanılan Gençlerbirliği, 1-0 galip bitirilen İstanbulspor ve 2-2 berabere tamamlanan Menemenspor maçlarında birer gol atan Eren, Bursaspor müsabakasında 3 gol birden atıp, gol sayısını 6’ya çıkardı ve yarışta ilk sıraya yükseldi. Eren’i, 4’er golle; Menemenspor’dan Ahmet Sağat, İstanbulspor’dan İbrahim Yılmaz, Beypiliç Boluspor’dan Kabongo Kasongo, Denizlispor’dan Ömer Şişmanoğlu ve Yılport Samsunspor’dan Yasin Öztekin izliyor.
Sezon başında Atakaş Hatayspor’dan Ankaragücü’ne transfer olan ve daha önce de sarı-lacivertli formayı giyen Yusuf Abdioğlu da savunma oyuncusu olmasına rağmen attığı goller ile dikkati çekiyor. Deneyimli defans oyuncusu, Ankaragücü’nün farklı kazandığı Denizlispor ve Bursspor maçlarında birer gol sevinci yaşarken, 2-2 biten Menemenspor karşılaşmasında takımına beraberliği getiren golü attı.

BARIŞ ALICI DA KENDİNİ GÖSTERİYOR

Sezona beklentilerin uzağında başlayan Gençlerbirliği, 4 haftada sadece bir puan alırken, son üç maçta 7 puan toplayıp alt gruptan uzaklaşmayı başardı. Şimşekler, 8 puanını 6’sını iç sahadaki iki galibiyet ile elde ederken, iki puanı deplasmandaki beraberliklerden aldı.
Kırmızı-siyahlı takımın yeni transferlerinden ve takıma geç katılan isimlerden biri olan Barış Alıcı, son dönemdeki çıkışa etki eden isimdi. Kariyerinde; Altınordu, Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor takımlarının formasını giyen Barış, geçen sezonu Belçika ekibi KVC Westerlo takımında kiralık geçirip, sezon başında Gençlerbirliği’ne geldi. Kırmızı-siyahlı ekibin 3-2 kazandığı Altınordu maçında beraberlik golünü atan 24 yaşındaki kanat oyuncusu, 2-2 sona eren Samsunspor müsabakasında da skoru eşitleyen golü kaydetti. Barış, Gençlerbirliği’nin 1-0 kazandığı Beypiliç Boluspor karşılaşmasında LuaLua’nın pasını gole dönüştürerek, çok kritik bir galibiyetin kapısını açtı.

 

Haberin Devamı

ÖNEMLİ YOL ALDIK

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin basından sorumlu asbaşkanı Muammer Akyüz, takım olma yolunda önemli aşama kat ettiklerini belirtti.
Akyüz, yeni oyunculardan kurulu bir takım olduklarına işaret edip şunları söyledi:
“Takımımız, ilk günden itibaren her geçen hafta takım olma yolunda daha da ileriye gitmekte. Bir iki isim haricinde diğer futbolcuların ilk defa bir arada oynadığı bir kadromuz var. Maçı kazanmamız bizleri ve camiamızı mutlu etti. Bizi daha çok sevindiren, futbolcularımızın gösterdikleri mücadele ile yardımlaşmanın yanında maç sonunda birbirleri ve taraftarımızla oluşturdukları Gençlerbirliği ruhu olmuştur. Futbolcularımızda bu ruh, taraftarlarımızda bu coşku ve destek oldukça bu takım çok daha iyi yerlere gelecek. Balıkesirspor maçını da kazanarak lige verilen araya moralli girmeyi hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!