Beştepe’nin savunması yabancıyla güçlenecek

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’nin savunması yabancıyla güçlenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 13:04

Geçen sezon kadroda yer alan iki defans oyuncusundan Yusuf, Samsunspor’a gitti, Pinto da kariyerini noktaladı. Stoper için Makedon Velkovski, sol bek için ise Brezilyalı Marlon adı öne çıkıyor. Forvet hattına ise Kamerunlu Bahoken düşünülüyor.

Haberin Devamı

Yeni sezonda Süper Lig kulvarında mücadele edecek olan MKE Ankaragücü, kamp kadrosunu oluşturma çalışmalarına devam ederken, savunma ve forvet hattı için arayışlarına hız verdi.
Geçen sezon kadroda yer alan iki defans oyuncusundan stoper Yusuf Abdioğlu Samsunspor’a gitti, Tiago Pinto da kariyerini noktaladı. Sağ bek olarak görev yapan kaptan Erdem Özgenç de takımdan ayrılanlar arasında yer alırken, Başkent ekibi bu alana, Gaziantep FK’dan Oğuz Ceylan’ı transfer etti. Stoper bölgesinde geçen sezon istikrarlı bir çizgi yakalayan Sinan Osmanoğlu ile kontrat yenileyen sarı-lacivertliler, bu oyuncunun yanına ve sol beke yabancı oyuncu transferi planlıyor.
Başkent temsilcisinin listesindeki isimlerin Makedon futbolcu Darko Velkovski ile Brezilyalı Marlon olduğu belirtiliyor.
Şu ana kadar kadrosuna; Pedrinho, Tasos, Beridze, Oğuz Ceylan, Doğukan Kaya ve Fıratcan Üzüm’ü katan Ankaragücü, iki oyuncu ile temaslarını yoğunlaştırmış durumda.

MİLLİ TAKIMDA GÖREV YAPIYOR

27 yaşındaki Darko Velkovski, Hırvatistan Ligi ekiplerinden Rijeka’da forma giyiyor ve takımı ile kontratı sezon sonunda bitti.
Dünya Kupası elemeleri play-off turunda İtalya’yı 1-0 yenerek eleyen, sonrasında Portekiz’e yenilerek Katar’a gitme şansını son maçta kaybeden Makedonya Milli Takımı’nın savunmasında görev yapan Velkovski, 40 kez milli formayı giydi.
1.88 metre boyundaki tecrübeli savunmacı, Hırvatistan Ligi’ni 4. sırada tamamlayan Rijeka’da 33 maçta, 1 gol, 2 asist katkısı sağladı.
Sağ ve sol stoper mevkilerinin yanı sıra ön libero ve merkez orta saha pozisyonlarında da oynayabilen Velkovski’nin ismi geçen sezon da Süper Lig ekipleriyle anılmıştı.
Ankaragücü’nün sol bek için düşündüğü isim ise daha önce Trabzonspor forması giyen Brezilyalı Marlon. Ülkesinin Fluminense takımında forma giyen Marlon’un serbest kalabilmek için kulüp yöneticileri ile görüşmelerini sürdürüyor.

FRANSA LİGİ’NDE 28 MAÇA ÇIKTI

Ankaragücü’nün, forvet hattı için ise Fransa Ligi ekiplerinden Angers forması giyen Stéphane Bahoken ile ilgilendiği ileri sürülüyor.
Bahoken, geçen sezon Fransa Lig 1 takımlarından Angers’te, 28 maçta görev aldı ve 3 gol attı.
Fransa doğumlu Kamerun vatandaşı olan Bahoken, Kamerun Milli takımı ile 22 maça çıkıp, 4 gol sevinci yaşadı. 2022 yılında ise Milli takımıyla 5 maç oynadı.
Tecrübeli oyuncunun, santrfor olmasına rağmen hücum hattının her bölgesinde görev alabildiği belirtiliyor. 2020-2021 sezonunda da istikrarlı bir çizgi yakalayan Bahoken, Fransa Lig 1’de 30 maç oynamış ve 6 gol, 2 asistlik performans sergilemişti.

Haberin Devamı

MEYDAN OKUMAYI SEVEN YAPIDAYIM

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün, Portekiz’in Gil Vicente takımından transfer ettiği Pedrihno, kariyerinde yeni bir sayfa açtığını, rekabetin yüksek olduğunu bildiği Süper Lig’de meydan okumaya hazırlandığını söyledi.
Ülkesinde 2021-2022 sezonunda başarılı bir grafik çizen ve takımını Avrupa kupalarına taşırken, 14 gol pası ile Portekiz Ligi’nde yılın 11’ine seçilen 30 yaşındaki futbolcu, Portekiz’de bir internet sitesine verdiği röportajda gelecek planları ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu sezonki yüksek performansımı takım oyununa bağlıyorum. Gil Vicente için çok iyi bir sezondu. Benim de kariyer sezonum oldu. Başarının anahtarı, yıl boyunca aldığımız iyi sonuçlarla birlikte oyunun kalitesiydi. Kolektif bir başarı elde ettik. Kolektif oyun, bireysel olarak da zirveye ulaşmanızı sağlıyor.”

GELİŞİME AÇIK HIRSLI OYUNCUYUM

Gil Vicente ile sözleşme yenileme gününe kadar Portekiz’deki başka hiçbir takım benimle veya menajerimle iletişime geçmedi. Portekiz’de beni gerçekten isteyen tek takım birkaç ay önce sözleşmemi yenilediğim Gil Vicente oldu. Ankaragücü’nden teklif geldiğinde Türkiye’de oynayan tüm oyuncular, futboldan ve ülkenin kendisinden övgüyle söz ediyor. Tercih yapmam gerektiğinde Türkiye’de oynamanın kariyerim için bir fırsat olduğuna karar verdim. Evet, Ankaragücü, Gil Vicente’den daha cazip teklif sundu. Bu da önemliydi ama tek kriterim bu olmadı. Her zaman gelişime açık, hırslı bir oyuncuyum. Meydan okumayı severim, Türkiye rekabetin yoğun olduğu bir ülke ve Türkiye’ye meydan okumaya gidiyorum. Ankaragücü’nde önceliğim kulübün hedefleri olacak. Ayrıca, bireysel olarak şimdiye kadar yaptıklarımı aşmayı umuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!