Beştepe’deki baskı kırıldı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’deki baskı kırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2022 14:09

Spor Toto 1. Lig’de tehlike hattının sıcaklığını yakından hisseden kırmızı-siyahlılar, kazandığı haftada rakipleri puan kayıpları yaşayınca biraz daha rahatladı. Başkent ekibi 2 basamak yükselirken, iki takımla da puanlarını eşitledi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 31. hafta geride kalırken, başkent ekipleri içinde can yakıcı bölgeye en yakın konumdaki Gençlerbirliği, derbi maçında Ankara Keçiörengücü’nü 2-0 yenip, üzerindeki baskıyı kırdı ve biraz daha rahatladı.
Haftaya başlarken 35 puanla 14. basamakta giren kırmızı-siyahlılar; LuaLua, Tshibola, Metehan Mert ve Ömürcan Artan gibi önemli oyuncularından yoksun çıktığı mücadelede Ankara Keçiörengücü’ne yenip, puanını 38’e yükseltti. 2 maç üst üste (Kocaelispor ve İstanbulspor) berabere kaldıktan sonra Barış Aıcı ve Sandro Lima’nın golleri ile galibiyete ulaşan Gençlerbirliği, bu müsabakada bir taşla birden fazla kuşu vurmuş oldu. Şimşekler, 2 basamak yükselirken, iki takımla puanlarını eşitledi ve düşme hattı ile arasına 5 puanlık bir fark koydu.

DÜŞME HATTI İLE FARK 5 PUAN

Sezon içinde farklı bir grafik çizen, belli periyotlarda önemli puanlar toplayıp, belli dönemlerde puan krizine giren Gençlerbirliği, kritik haftalara geçildiğinde hanesine puan yazdırmaya başladı. Başkent ekibi, haftayı 3 puanla kapatırken, rakiplerinin aldığı sonuçların ardından en karlı takım olarak kayıtlara geçti.
Kritik müsabakada Bursaspor, kendi sahasında Kocaelispor’u yenip, puanını 31 yaparken, Körgez temsilsisi 33 puanda kaldı. 31. hafta geçilirken, iki takım da düşme potasının içinde yer alıyor. Gençlerbirliği, Bursaspor’dan 7, Kocaelispor’dan ise 5 puan farkla önde.
Önceki hafta, Kocaelispor’u deplasmanda 5-1 yenerek, son dönemde yakaladığı çıkışa yeni bir halka ekleyen Altaş Denizlspor, kendi evinde Tuzlaspor’a 4-2 yenilerek, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Bu sonucun ardından, yeşil-siyahlılar da 33 puanda ve ateş hattının içinde kaldı. Tehlikeli sularda dolaşan ekiplerden biri olan Tuzlaspor, bu galibiyetle puanını 38 yaptı.

İKİ MAÇ ÜST ÜSTE DEPLASMANDA

Beypiliç Boluspor’un deplasmanda Royal Hastanesi Bandıramspor’a, Nasadoge Menemenspor’un ise kendi evinde İstanbulspor’a yenilmesi de Gençlerbirliği’nin lehine olan sonuçlardı. Bu yenilgilerin ardından Beypiliç Boluspor ve Nasadoge Menemenspor 35 puanda kaldı.
Altınordu, deplasmanda Eyüpspor ile 2-2 berabere kalıp puanını 34 yaparken, haftalar sonra düşme potasının bir basamak üzerine çıktı.
Ligin son 7 haftasında 4 kez deplasmana çıkacak olan Gençlerbirliği, yoğunlaşan maç trafiği içinde Tuzlaspor ve Bursaspor müsabakalarını üst üste dış sahada oynayacak. Kırmızı-siyahlılar ayrıca, mevcut tabloda puan sıkıntısı yaşayan ekiplerden Altaş Denizlispor ve Nasadoge Menemenspor ile de deplasmanda karşılaşacak.

YILDIZ FUTBOLCULAR ÇAKMAKLI TURNUVASINDA

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin unutulmaz kalecilerinden olan ve kısa süre önce hayatını kaybeden Selçuk Çakmaklı anısına düzenlenen futbol turnuvasında maçlar bugün oynanacak. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde organize edilecek turnuvaya; Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Konyaspor ve Ankaraspor kulüplerinin, U-12 kategorisindeki takımları katılıyor. Saat 13.30’da başlayacak turnuvada takımlar yarı sahada 7+1 kadrolarla, 25’er dakikadan 2 devre şeklinde mücadele edecek. İlk maçları kazanan ekipler finalde, kaybedenler üçüncülük maçında karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!