Beştepe’de yeni döneme geçiliyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yeni döneme geçiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2021 23:15

Süper Lig’de sıkıntılı günler yaşayan, ekonomik anlamda da zorluklarla boğuşan kırmızı-siyahlılarda, başkan Murat Cavcav’ın, görevi devretme konusunda yeni temaslar kurduğu, yönetim içindeki Şahin Kartal ile uzlaştığı ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de bitime 3 hafta kala tehlikeli bölgenin içinde bulunan ve kümeye tutunma mücadelesi veren Gençlerbirliği’nde, kulisler yeniden hareketlendi. Kulüp başkanı Murat Cavcav’ın, yapılması planan genel kurulda başkanlığı mevcut yönetim içinde bulunan Şahin Kartal’a devredeceği konuşuluyor.
Gençlerbirliği yönetimi daha önce 2020 yılının Ekim ayında genel kurul yapma kararı almış ancak koronavirüs salgını nedeni ile bu yöndeki girişim ertelenmişti. Mart ayının sonunda yeniden kongrenin toplanması benimsenmiş bu kez de son genelgede dernek genel kurullarının en fazla 300 kişi ile sınırlandırılması kararı sonrası, valilik tarafından izin verilmediği için kongre toplanamamıştı.
Mayıs ayının 17’sinde sona erecek tam kapanmanın ardından açıklanacak yeni tedbirler kapsamında, Gençlerbirliği’nde Haziran ayı içinde genel kurul yapılması yönünde yeni bir karar alınacağı belirtiliyor.

KULÜP İÇİNDE BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Beştepe cephesinde yaşanan ekonomik zorluklar büyürken, başkan Murat Cavcav, kulübe maddi anlamda yeni bir yol haritası çizmek amacı ile daha önce eski yöneticilerden Arda Çakmak ve Niyazi Akdaş ile temas kurmuş ancak bu girişimlerden sonuç alınamamıştı.
Cavcav ile Kartal arasında yapılan temas trafiği sonucunda, kulübün oyunculara, bankalara ve kurumlara olan borçlarının karşılanması konusunda uzlaşı sağlandığı, Kartal’ın kulüp hesapları ile ilgili olarak birkaç gündür Beştepe’de titiz bir çalışma yürüttüğü ifade ediliyor.
Şahin Kartal, Murat Cavcav yönetiminde birlikte görev aldığı arkadaşları; Arda Çakmak, Hakan Kaynar, Hıfzı Kuruşa ve Sinan Gürsoy ile birlikte istifa etmiş daha sonra istifasından vazgeçerek yeniden yönetime dönmüştü.
Başkan vekilliği görevinden yönetim kurulu kararı ile alınan ve yönetimdeki görevini yürüten Arif Ölmez ile arası çok iyi olan Kartal’ın yeni oluşumda, Ölmez ile birlikte halen yönetimde bulunan; Merdan Hürmeydan, Talip Çankırı, Canpolat Aras, Bülent Üstündağ ve Kerem Doğan gibi isimlerle yola devam edeceği konuşuluyor.

ARİF ÖLMEZ KONUSUNDA OLUMLU ADIM ATTI

Halen Çaykur Rizespor kulüp başkanlığı görevini yürüten Hasan Kartal’ın oğlu olan Şahin Kartal, kulüp üyeliğinden ihraç istemi ile disiplin kuruluna verilen Arif Ölmez olayında, uzlaşı sağlanması konusunda aktif rol oynamıştı.
Daha önceki yıllarda Beştepe’de yaşanan muhalif hareketin içinde olan ancak babası Hasan Kartal ve Arif Ölmez’in çabası ve iknası ile yönetim kurulunda kalmayı sürdüren Şahin Kartal, Ölmez’in ihracı ile ilgili süreçte, “Kulübe bunca yıl emek vermiş bir insanın ihracı yerine, kendi isteği ile istifasının daha doğru olacağını” söyleyip, bu konunun Ölmez ile görüşülmesi talebini iletmiş, uygun görülen bu önerinin ardından, Kartal ile birlikte, 3 yönetici Ölmez ile görüşüp istifa etmesinin daha uygun olacağını söylemişti. Ölmez, böyle bir eylemi olmayacağını belirtirken, yönetimde kalmaya devam etmiş, sonrasında toplanan kulüp disiplin kurulundan, bir ihraça karşılık 4 kınama oyu çıkınca, Ölmez’in kulüp üyeliğinden ihracını gerektirecek bir durum yaşanmamıştı.

BAŞKAN VEKİLİ OLARAK SEÇİLEBİLİR

Şahin Kartal, yapılan son kongrede, yönetim kurulu, delegelerden borçlanma yetkisi isterken, Murat Cavcav ve Arif Ölmez ile birlikte banka kredisi için şahsi teminat göstermişti.
Kulislerde, takım Süper Lig’den düşmeye yakın adaylar içinde olduğundan, yaşanacak büyük gelir kaybı ve 100 milyonu TL’yi aşan kulüp borcunun Kartallar cephesinde bir çekinceye yol açtığı, sıcak gelişme konusunda bir iki gün içinde net adımların atılacağı konuşuluyor. Salgın nedeni ile genel kurulun toplanmasını beklemek yerine, geçtiğimiz günlerde görevi bırakacağını yakın çevresi ile paylaştığı ileri sürülen başkan Murat Cavcav’ın, başkan vekili görevine Şahin Kartal’ı seçtirerek, ara formülü devreye sokacağı da iddia ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!