Beştepe’de taşlar yerinden oynuyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de taşlar yerinden oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 15:48

Kırmızı-siyahlıların, şirketleşme konusunda 5 Haziran’daki kongrede delegelerden aldığı onay, mahkemenin ihtiyati tedbir kararına takılmıştı. Yönetimin, olağanüstü genel kurulu toplamaya yönelik çalışma yürüttüğü ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde Başkan Niyazi Akdaş’ın kulübün içinde bulunduğu ekonomik tabloyu ‘buhran’ olarak değerlendirmesi ve destek için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a mektup yazması ile zirve yapan Beştepe’deki mali kriz, sürece yeni bir boyut kazandıracak gibi duruyor. Bir yıllık süreçte ekonomik açıdan yaşadıkları zorlukların yanı sıra camiadan gelen eleştirilerden de çok yıprandığını dile getiren Başkan Niyazi Akdaş’ın yakın çevresine, devam etmeye sıcak bakmadığını söylediği, yapacağı son bir görüşmeden de olumlu sonuç çıkmaması halinde, yönetimdeki arkadaşları ile birlikte bir kez daha olağanüstü genel kurul kararı alacağı iddia edildi.
Başkan Akdaş’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek çağrısında bulunduğu mektubun resmi siteden yayınlanmasının ardından önceki gece Beştepe kulisleri çok hareketlendi. Mevcut yönetimin görevi bırakacağı ve kısa süre içinde olağanüstü genel kurul kararını açıklayacağı ileri sürülürken, Kayseri Erciyes’te yeni sezon hazırlıklarını sürdüren oyunculara, içerdeki alacaklarının belli bir miktarının ödenip transfer serbestliği tanınacağı yönünde bir teklif götürüldüğü iddiası, gerilimi daha da tırmandırdı.

TAHTA KAPALI, BORÇ FAZLA, ŞİRKETLEŞME MAHKEMELİK

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetimdeki arkadaşları 11 Haziran 2021 tarihinde göreve geldiklerinde kulüp borcunun yaklaşık 140 milyon TL olduğunu belirtmişti. Bir yıllık süreçte bu borcun kur farkından dolayı 180 milyon TL’ye yükseldiği belirtiliyor. Kırmızı-siyahlı ekibin hali hazırda, mevcut kadroda kalan oyuncular ile birlikte, sözleşmesi ya da kiralık kontratı bittiği için Beştepe’den ayrılan; Eleke, LuaLua, Lima, Arda, Ömürcan ve Rahmetullah gibi isimlere de ödemesi gereken paralar bulunuyor. Geçmiş dönemde Gençlerbirliği’nde görev yapan, Stancu, Sio, Ayite, Piris De Motta, Candeias, Mugni, Spridonovic, Toure, Johansson ve Nordfeld gibi oyunculara ödenmeyen alacakları nedeniyle de kulübün transfer tahtası kapalı durumda. Transfer yasağının açılması için gerekli olan toplam rakam 3.6 milyon Avro iken ilk planda 2.6 milyon avroluk ödeme ile tahta açılabileceği belirtiliyor.
Başkan Niyazi Akdaş’ın kulübün tek çıkış yolu olarak gösterdiği şirketleşme konusunda, yabancı yatırımcılarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı. Yerli yatırımcı olarak temas kurulan ve önemli yol alınan Söğüt İnşaat ile yapılan görüşmeler ise camiadan gelen tepki sonrasında durduruldu. 5 Haziran’daki genel kurulda büyük tartışmalara neden olan şirketleşme konusu, delegelerin onayından geçerken, sonraki süreçte açılan davaya mahkeme ihtiyati tedbir kararı verdi. Mahkeme kararı ortak bulma çalışmalarında karşı taraf için çekinceli bir durum oluştururken, tüm bu gelişmelerin ardından Akdaş ve yönetim kanadının hareket alanı iyice daraldı.

SİNTAYEHU SALLALİCH TAKIMDAN AYRILDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, kapalı olan transfer tahtasını açamadığı gibi elindeki oyuncuları da kadroda tutamıyor. Sözleşmeleri devam eden oyunculardan olan tecrübeli kaleci Ramazan Köse’nin ardından, kırmızı-siyahlı ekibe geride kalan sezonun başında transfer edilen ve ligin son bölümünde forma şansı bulan Sintayehu Sallalich, ülkesi İsrail’in Hapoel Tel Aviv takımı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Sintayehu Sallalich, kısa süre önce ülkesindeki medyaya yaptığı açıklamada Gençlerbirliği’ne dönmeye sıcak bakmadığını belirtmiş, kariyerine yeni bir yön verme aşamasında olduğunu ifade etmişti.

1 GOL 2 ASİST İLE OYNADI

Başkent temsilcisi ile bir yıllık daha kontratı bulunan Sintayehu Sallalich’in alacakları karşılığında Gençlerbirliği ile olan sözleşmesini fesih ettiği ileri sürülüyor. Kayıtlara göre Gençlerbirliği’nin, Sintayehu Sallalich’e 663 bin TL ödemesi görünüyordu. Sintayehu Sallalich, Gençlerbirliği forması ile Spor Toto 1. Lig’de 23 maça çıkarken, 1 gol atıp, 2 de 2 gol pası verdi. Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta 1 gol sevinci yaşadı.
Gençlerbirliği’nin transfer tahtası açılması durumunda forvet hattı için düşündüğü isimlerden biri olan Menemenspor’un golcüsü Ahmet Sağat, Samsunspor’a imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!