Beştepe’de sezon moralsiz açıldı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de sezon moralsiz açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 14:38

Kadrosundan bazı oyuncuları kaybeden, transfer tahtası kapalı olduğu için takıma yeni isimler katamayan kırmızı-siyahlılar, genç futbolculardan kurulu ekiple antrenman yapıyor. Teknik Direktör Metin Diyadin, “Şu an geride dursak da açığı 2-3 günde kapatabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, 2022-2023 sezonu hazırlık çalışmalarına, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde başladı. Yeni futbol mevsiminde 100. kuruluş yılını kutlayacak olan kırmızı-siyahlılarda bazı oyuncular, takımdan ayrıldı. Transfer yasağı nedeniyle tahta kapalı olduğundan yeni isimler de Beştepe’ye gelemediğinden, moralsiz yapılan açılışta genç oyucuların ağırlıkta olduğu ekip antrenman yaptı.
Kırmızı-siyahlı ekip, geride kalan sezonun başında da benzer bir durum yaşamış, transfer tahtası, sezonun başlamasına kısa süre kala açılıp, anlaşma sağlanan oyuncuların takıma katılması ile Beştepe üzerindeki bulutlar dağılmıştı. Gençlerbirliği yönetimi, ekonomik anlamda yaşanan sıkıntı nedeniyle, devre arasındaki dönemde transfer yasağını kaldıramamış, teknik kadro elindeki mevcut isimlerle sezonu tamamlamıştı.

ÖNCELİK GİDEN FUTBOLCULARIN YERİNİ DOLDURMAK

Başkent temsilcisinin Teknik Direktörü Metin Diyadin, “Transfer yasağı devam ediyor ancak gelecek hafta yasağın kalkacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Diyadin, sezon başında 1-2 kulüp dışında diğer takımların böyle sıkıntılar yaşayabileceğini belirtip, şunları söyledi:
“Yasağın kalkmasının ardından kafamızdaki plan doğrultusunda transferler yapacağız. Eksikler her zaman olur. Biz şu anda geride dursak da bazen 20 günde alamadığınız mesafeyi 2-3 günde katedebilirsiniz. Geçen sene bunu daha ağır yaşadık. Transferde eksikler olur, hepsi bir anda yapılamaz. Önümüzdeki hafta tespit ettiğimiz oyuncuları da kadroya katacağız. Sayısal anlamda çok fazla oyuncuyu ekonomik durumu düşünersek, kadromuza katma lüksümüz yok. Öncelikle giden oyuncuların yerini doldurmayı planlıyoruz.”

ALTYAPIDAN OYUNCU ALIP DEĞERLENDİREN KULÜBÜZ

“Gençlerbirliği kulübü, kuruluşunun 100. yılını kutlayacak. Camia, yönetim, teknik kadro, oyuncular ve taraftarlar için bu çok özel ve çok önemli. Hedefler söylemlerle değil icraatlarla belli olur. Gönül çok şey istiyor ancak realiteye göre hedef belirlemek daha doğru olur. Geçen sezon 26 kişilik kadro içinde 13 oyuncumuz altyapıdan gelen oyunculardı. Gençlerbirliği, öyle bir durum olduğunda kendi altyapısından sağlıklı şekilde oyuncu kullanabilen bir kulüp.”
Gençlerbirliği, 28 Haziran’a kadar çalışmalarını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde sürdürecek ve ardından 8 Temmuz’a kadar çalışmalarını devam ettireceği Kayseri-Erciyes’e hareket edecek.
Kırmızı-siyahlı ekipte, sözleşmeleri sona eren isimlerden Arda Kızıldağ (Gaziantep FK), Sandro Lima (Gwangju-Güney Kore) transfer oldu. Ömürcan Artan’ın Gaziantep FK, Rahmetullah Berişbek’in Giresunspor ile temasta olduğu belirtiliyor. Kiralık olarak forma giyen Blessing Eleke ile Kazenga LuaLua eski takımlarına döndü. İlker Karakaş da Beştepe’ye veda mesajı yayınladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!