Beştepe’de rüzgarın yönü sürekli değişiyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de rüzgarın yönü sürekli değişiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2021 23:48

Adaylık ile ilgili olarak öne çıkan isimler, mevcut başkan Murat Cavcav’ın bu konudaki net kararını beklerken, 600’ü aşkın kulüp delegesinin aidatlarının yatırıldığı iddiası, kulüpteki tüm dengeleri değiştirdi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde 3-10 Haziran olarak açıklanan olağanüstü genel kurul yaklaşırken, Beştepe’de esen rüzgarların yönü sürekli değişiyor. Son olarak ortaya atılan 624 üyenin aidatlarının yatırıldığı bilgisi, taşları yerinden oynatırken, kulüpteki dengeleri de değiştirdi.
Liglerden düşen kulüplerin (BŞB Erzurumspor, Yukatel Denizlispor, Ankaraspor, Akhisarspor) ‘salgın gerekçesi ile düşme kaldırılsın’ şeklinde Türkiye Futbol Federasyonu’na yaptıkları başvuruya, Gençlerbirliği’nin de dahil olması ile birlikte süreç farklı bir boyut kazanırken, kırmızı-siyahlı cephede bir süredir hakim olan sessizliğin ardından yaşanan son gelişme değişik yorumlara yol açtı.
Mevcut başkan Murat Cavcav, Göztepe maçı öncesinde yakın çevresi ile yaptığı durum değerlendirmesinde, yeni dönemde başkan adayı olmayacağını, kulübü demokratik bir ortamda seçime götüreceğini ve hiç bir adayı işaret etmeyeceğini paylaşmıştı. Cavcav’ın bu düşüncesini de Göztepe maçından sonra açıklayacağı ifade edilmişti. Ancak Gençlerbirliği’nin, kritik müsabakayı 5-3 kazanması, diğer müsabakaların sonuçlarının ardından, kırmızı-siyahlıların lige tutunma ümidinin yeniden yeşermesi ile birlikte bu açıklama rafa kalktı ve durağan bir döneme geçildi.

YAKIN ÇEVRESİNDEN İKNA ÇABALARI

Hacettepe’nin eski başkanlarından Arda Çakmak, bu dönemde adaylık çalışması yürüttüğünü ve ekibi ile birlikte kulübü yönetmeye hazır olduğunu açıklarken, eski başkan vekillerinden Niyazi Akdaş, başkan Murat Cavcav ile yaptığı görüşmede, Cavcav cephesinden ‘net bir cevap’ alamadığı için durumun berraklığa kavuşmasını beklediğini ifade etti.
Göztepe maçı 11 Mayıs’ta oynanırken, o tarihin üzerinden yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen Cavcav’ın ‘aday olup olmayacağı’ ile ilgili kararını açıklamaması, Beştepe’de kulisleri hareketlendirdi. Başlangıçta, yeni dönemde kesinlikle Beştepe’de olmama düşüncesindeki Cavcav’ın, yakın çevresindekilerin ikna çabaları sonucu geri adım attığı, takımın yeniden Süper Lig’de devam etme ihtimalinin belirmesiyle birlikte, fikrini yeniden gözden geçirdiği ileri sürülüyor. Yakın tarihte, 600’ü aşkın kulüp delegesinin üyelik aidatının yatırıldığı iddiası da bu tezi güçlendiriyor. Bu rakamın, mevcut yönetim listesinde yer alan bazı isimlerin, kendi kaydettirdikleri üyeler üzerinde benzer çalışmayı yapmasının ardından, 850-900’e çıkabileceği konuşuluyor.
Kulislerdeki bir diğer iddia ise mevcut yönetimin, ibra konusunda genel kurulda ve sonraki süreçte bir sorun yaşanmaması için böyle bir adım attığı yönünde. Gençlerbirliği camiasının eleştiri getirdiği ve mevcut yönetime en büyük tepkiyi gösterdiği konu, ekonomik anlamda kulübün yaşadığı sorun olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

MORAL BOZAN DOSYALAR

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde iki yabancı oyuncudan gelen haberler, moralleri bozdu. Sezon başında, Brezilya’nın Flamengo takımından kiralanan Paraguaylı orta saha oyuncusu Piris da Motta ile ilgili Brezilya’da yayınlanan haberlerde, oyuncunun kırmızı-siyahlı ekipten alacağı bulunduğunu belirttiği, bu konuda kulübün adım atmaması halinde konuyu FIFA’ya taşıyacağını ilettiği yer aldı.
Gençlerbirliği’ne 2019-2020 sezonunun başında Fransız ekibi Montpellier’den transfer edilen Giovanni Sio için de kırmızı-siyahlı ekibin 190 bin avro tutarında bonservis bedeli ödemesinin gerektiği öğrenildi. Kısa sürede bu rakamın Fransız ekibine gönderilmemesi durumunda, kırmızı-siyahlıların transfer yasağı ile karşı karşıya kalabileceği ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!