Beştepe’de rüzgâr soğuk esiyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de rüzgâr soğuk esiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2020 00:13

Sarı-lacivertli ekibin başkanı Fatih Mert, geç saatlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, veda gibi mesaj verip, “Gördüğüm kadarı ile bir değişim isteniyor. Yönetecek arkadaşlar hazırlıklarını yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde saha içinde alınan başarısızlıkların sürmesi, camiadaki huzursuzluğu gittikçe büyütürken, kulüp başkanı Fatih Mert, 1-0 kaybedilen Trabzonspor maçı sonrasında veda gibi bir mesaj paylaşıp, Beştepe’de yeni bir dönemi işaret etti.
Sezona büyük umutlarla giren ve ligin başlamasına kısa bir süre kala transfer yasağını kaldıran sarı-lacivertliler, teknik direktör Fuat Çapa idaresinde kötü bir tablo çizerken, teknik sorumlu Mustafa Dalcı yönetiminde Eryaman Stadı’nda çıkılan son Trabzonspor karşısında alınan yenilgi sonrası taşlar yerinden oynadı. Başkent ekibinin yönetimi, önceki gün, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen olağan genel kurul toplantısının, Aralık ayı içerisinde yapılabilmesi ve gerekli izinlerin verilmesi için Ankara Valiliği, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne müracaat etmişti. Başkan Mert’in son açıklaması, bundan sonraki sürecin farklı bir boyutta yürüyeceğini gösteriyor.

ÜLKEMİZDE FUTBOL SONUÇ DEMEK

Fatih Mert, maçtan sonra sosyal medya hesabından yaptığı kongre ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Sevgili Ankaragüçlüler, bu kulübü Allah’a şükür yok olmaktan kurtardık. Çok çaba sarf ettik. 41 dosyayı hallettik. 20 milyon Avro ceza ödedik. Takımımız hala Süper Lig’de. Daha ligin 4/1’i oynanmadı. Fakat istenilen saha sonuçlarını da alamadığımız malum. Maalesef ülkemizde futbol sonuç demek. Sonuç olmayınca yapılan büyük işler göze görünmüyor. Aralık ayında kongre için özel izin isteyip, kongrenin yapılmasını sağlayacağız. Gördüğümüz kadarıyla bir değişim isteniyor. Yönetecek arkadaşlar hazırlıklarını yapsınlar. Biz, bize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Önemli olan Ankaragücü’nün yaşaması ve hak ettiği yerde olmasıdır.”

KONGRENİN YAPILMA ŞANSI VAR MI ?

Ankaragücü yönetimi, olağan genel kurulu Ağustos ayında yapmayı planlıyordu. Bu yönde de çalışma başlatmıştı. Salgın nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlan genelgelerde; derneklerin genel kurullarını toplama girişimleri önce Temmuz sonra Ekim ayının sonuna, ardından da Sağlık Bakanlığı’nın uyarısı ile Kasım ayının sonuna kadar ertelenmişti.
Benzer bir durumda olan Galatasaray da 19-26 Aralık’ta olağanüstü seçimli genel kurul yapmayı düşünüyordu. Sarı-kırmızılı kulüp, İstanbul Valiliğinin, derneklerin genel kurullarının yapılmasına ilişkin erteleme süresinin 28 Şubat 2021’e kadar uzatıldığının kendilerine bildirildiğini açıklayıp, kongrenin ertelendiğini duyurdu.

Haberin Devamı

İDDİALAR MORAL BOZUCU

Haberin Devamı

Camiada tepkiler artarken, ortada dolaşan iddialar da kulüpteki havanın ve moralleri iyi olmadığını gösteriyor. Yeni isimlerden; Paintsil, Bolingi ve Adziç’in transferine eski teknik direktör Fuat Çapa’nın onay verdiği, diğer oyuncuları, yönetim kanadının takıma kazandırdığı ve bu futbolcular arasında kutuplaşmanın olduğu ileri sürülüyor. Trabzonspor maçından 2 gün önce, Ankaragücü’nün maça çıkacağı 11’in, geçen hafta oynanan karşılaşmadan 5 isim farklı olmasına ve Orkan ile Voca gibi sürprizler yer almasına rağmen, bir internet sitesinde yüzde yüz isabetle yazılması kafaları karıştırmış durumda. Fatih Karagümrük ile oynanan maçta yaşanan loca krizinin ardından, başkanın yakın çalışma arkadaşı da olan başkan yardımcısı ve Futbol Şube Sorumlusu Tamer Acar’ın o karşılaşmadan sonra görevi bıraktığı konuşuluyor.

Beştepe’de rüzgâr soğuk esiyor


SADECE GOL EKSİKTİ

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, Trabzonspor karşısında puan alamadıkları için üzgün olduklarını söyledi.
Hafta boyunca maç içinde olabilecek senaryoları çalıştıklarını anlatan Dalcı, “Maç istediğimiz gibi gidiyordu. İlk yarı rakibin pozisyonu yoktu. Oyuncu değişikliklerinden sonra ikinci yarı üçüncü bölgeye oyunu yığdık. Oyunun üstünlüğü bizim elimizdeydi. Yakaladığınız pozisyonları gol yapmalısınız. Gol eksikti sadece. En kötü bir puan almamız gerekiyordu. Maalesef düşündüğümüz olmadı. Oyuncularım ve ben çok üzgünüz. Önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.
Başkan Fatih Mert daha önceki açıklamalarında teknik direktör konusunda acele etmeyeceklerini belirtmişti, önceki gün oynanan maçın ardından yönetimde Dalcı ile bir süre daha devam etme ve Antalyaspor maçına da Dalcı ile çıkma fikri ağırlık kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!