Beştepe’de huzursuz günler

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de huzursuz günler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2021 23:27

2 takımın da ligden düşme tehlikesi yaşıyor olması camiları endişeye sevk etmiş durumda. 2 tarafta da genel kurul hazırlıkları yapılırken, yöneticiler ile teknik adamlar arasında yaşanan tartışmalar, tansiyonu sürekli yükseltiyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’in başkent ekipleri, MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği, son 3 hafta öncesi küme düşme hattında yer alırken, iki tarafta yaşanan gelişmeler Beştepe’in huzurunu kaçırdı.
Ligin 39. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e 2-1 yenilen MKE Ankaragücü, küme düşme hattına geriledi.
Teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde iyi bir hava yakalayıp çıkışa geçen başkent ekibi, başarılı performansını son haftalara yansıtamadı.
Takımın başına 25. haftada geçen Karaman yönetiminde ilk 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Ankaragücü, bu süreçte 20. sıradan 13. basamağa kadar yükselmeyi başardı.
Oynadığı son 3 maçı kaybeden, son 5 haftada sadece 2 puan alabilen sarı-lacivertli ekip, 18. sıraya gerileyerek küme düşme endişesini yeniden yakından hissetmeye başladı.
38 puanlı Ankaragücü, 40. hafta maçında zirve mücadelesi veren Fenerbahçe’yi konuk edecek. Sarı-lacivertliler, son iki maçını Kasımpaşa (d) ve Aytemiz Alanyaspor (i) ile oynayacak.
Ankaragücü geçen sezon küme düşme hattında yer almış, koronavirüs salgını nedeniyle düşmenin kaldırılmasıyla bu sezon da Süper Lig’de mücadele etmeye devam etmişti.

3 SEZON SONRA YENİ BİR KABUS

Başkentin Süper Lig’deki diğer temsilcisi Gençlerbirliği de tehlikeli bölgede bulunuyor. Son 7 haftada sadece 1 maç kazanabilen kırmızı-siyahlı ekip, 39. hafta sonunda 35 puanla 20. sırada yer alıyor.
Teknik direktör Özcan Bizati göreve geldikten sonra Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Aytemiz Alanyaspor’u mağlup ederek bu sezon ilk kez üst üste 3 maç kazanan ve ligde kalma umutlarını artıran Gençlerbirliği, son bölümde istediği sonuçları alamadı.
Bizati yönetiminde, son 7 maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle sahadan ayrılan başkent temsilcisi, 20. haftadan itibaren küme düşme hattından çıkamadı.
Galatasaray’a geçen hafta evinde 2-0 yenilen Gençlerbirliği, 40. hafta maçında Fatih Karagümrük’e konuk olacak.
Bu sezon; Mert Nobre, Mustafa Kaplan, Mehmet Altıparmak ve Özcan Bizati’nin çalıştırdığı kırmızı-siyahlıların, 40. hafta sonunda küme düşme ihtimali bulunuyor.
Gençlerbirliği son olarak efsane başkanı İlhan Cavcav’ın isminin verildiği 2017-2018 sezonunda küme düşmüştü. Bir sezon aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükselen başkent ekibi, geçen sezonu 12. sırada bitirmişti.

40 YIL SONRA TAKIMSIZ KALABİLİR

Ankara, Süper Lig’de gelecek sezon takımsız kalma tehlikesiyle karşı karşıya. En üst ligde 1980-1981 sezonundan sonra ilk kez başkent ekibi yer almayabilir.
MKE Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda 2. Lig’de mücadele ederken Türkiye Kupası’nı kazanarak müzesine götürdü. Sarı-lacivertli ekip, kupayı kazandığı için talimatla düzenlenen kanunun ardından en üst lige çıkmıştı. 1981-1982 sezonundan itibaren en üst ligde kesintisiz olarak başkentten takım yer almıştı.
MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin küme düşmesi, TFF 1. Lig’de son hafta öncesi 7. sırada bulunan Ankara Keçiörengücü’nün play-off’a kalıp Süper Lig’e yükselememesi durumunda, başkent gelecek sezon en üst ligde takımsız kalacak.
Ankara, Süper Lig’de 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında 4 takımla temsil edilmişti.

Haberin Devamı

KONGRE TARİHİ AÇIKLANDI

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü, Covid-19 salgını nedeni ile ertelenen olağan genel kurul toplantısının yeni tarihlerini açıkladı. Genel kurul, 20 Mayıs 2021 tarihinde saat 14.00’te Eryaman Stad’ında toplanacak. Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci toplantı 27 Mayıs Perşembe günü aynı saatte ve aynı yerde yapılacak.
Tam kapanmanın sona ereceği 17 Mayıs’tan sonra uygulanacak yeni düzenlemelere göre kongrenin de akıbeti belli olacak.

EKSTRA PRİM TARTIŞMASI

Ankaragücü’nde, son günlerde futbol şube sorumlusu Faruk Koca ile Teknik Direktör Hikmet Karaman arasında yaşanan tartışmaya, kulübün mali saymanı Önder Akdoğan açıklık getirdi.
Sportif Direktör ve teknik direktörden, Konyaspor maçı öncesinde ekstra prim talebi geldiğini ve bunun yönetimce kabul edildiğini aktaran Akdoğan, şu bilgileri verdi:
“Denizlispor maçının kazanılacağını ve kümede kalınacağını garanti ettiler. Ancak, Denizlispor maçı berabere bitip, ardından da Yeni Malatyaspor yenilgisi gelince, Faruk Koca, (Söz vermiştiniz, gidişat iyi değil, konuşalım) dedi. Faruk bey, ben ve iki yönetici ile birlikte, sportif direktör İzzet Erdoğan ve Teknik Direktör Hikmet Karaman bir araya gelip, Gaziantep maçı öncesinde neler yapılacağı ile ilgili etraflıca konuştuk. Onun dışında ne yüz yüze ne de telefonla görüşme olmadı. O günkü görüşmenin içeriği bu.”
Medyaya yansıyan haberlerde, Faruk Koca’nın, İzzet Erdoğan’ı arayıp, Teknik Direktör Hikmet Karaman’ı göndermesini söylediği ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

GENÇLER’DE İKİ AYRILIK

Düşme hattının içinde bulunan ve son 3 maça girilirken alt lige inmeye en yakın adaylar arasında gösterilen Gençlerbirliği’nde de kritik süreçte iki ayrılık yaşandı. Kulüpte basın sözcülüğü görevini yürüten yönetim kurulu üyesi Musa Samur, görevi bıraktı.
Kırmızı-siyahlı ekibe ara transfer döneminde, Sırbistan Ligi ekibi Kızılyıldız’dan sezon sonuna kadar kiralanan Srdjan Spridonovic, takımdan ayrıldı. Avusturyalı oyuncu, ayrılığı sosyal medya hesabından ‘ab nach hause - herkes evine’ mesajı ile paylaştı. Spridonovic, geride kalan sürede 6 maçta toplam 84 dakika forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!