Beştepe yıldızları Eryaman’da parlıyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe yıldızları Eryaman’da parlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2020 02:40

Altyapıdan yetişen ümit milli oyuncu, iç sahada attığı 3 golle, takımına kritik puanlar kazandırdı. Başkent ekibinde ikinci sezonunu geçiren Portekizli futbolcu da bu sezon rakip ağalara 4 gol bırakıp, önemli katkı verdi.

Haberin Devamı

Süper Ligin 15. haftasında Hes Kablo Kayserispor’u 3-2 yenerek, çok önemli bir galibiyet alan ve düşme potasının bir basamak üzerine tırmanan Gençlerbirliği’nde, geride kalan bölümde iki oyuncu, performansları ile öne çıktı. Gençlerbirliği’nin alt yapısından yetişen Berat Ayberk Özdemir ile Daniel Candeias, attıkları gollerle, takımlarına kritik puanlar kazandırdı. İki oyuncunun ortak özelliği, tüm gollerini Eryaman Stadı’nda atmaları oldu.
Kırmızı-siyahlı ekibin ümit milli oyuncusu Berat Ayberk Özdemir, bu sezon yükselen perfomansı ile dikkati çekiyor. 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, son 3 iç saha maçında da gol atmayı başardı. Sezon başında yerli ve yabancı takımlardan transfer teklifi alan Berat
Ankara’da oynanan son 3 maçta da gol atmayı başardı. Kırmzı-siyahlılar, Berat’ın gol attığı bu 3 maçlarda 7 puan topladı.
İlk olarak Gençlerbirliği’nin 2-1 kazandığı Aytemiz Alanyaspor karşısında takımının ilk golünü atan Berat, daha sonra 1-1 biten başkent derbisinde takımının golünü atan isim oldu. Berat, son olarak Gençlerbirliği’nin Kayserispor’u 3-2 yendiği karşılaşmada takımının ikinci golünü kaydetti.

TAKIMIN YENİ GOLCÜSÜ OLDU

Gençlerbirliği’nin geçen sezona damga vuran forvetleri Giovanni Sio ve Bogdan Stancu, geride kalan 15 haftada suskun kalırken, kırmızı-siyahlı ekibin yeni golcüsü Daniel Candeias oldu. Portekizli futbolcu, bu sezon 4 gole ulaşırken bu gollerin tamamını Ankara’da oynanan maçlarda attı.
32 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon hem mücadelesi hem de skora katkısıyla takıma büyük katkı sunuyor. Candeias, oynadığı 13 maçta 4 gol atarken 2 de asist yaptı.
Ankara’da ikinci sezonunu geçiren Portekizli oyuncu, Denizlispor’a 2-1 kaybedilen ve Gaziantep FK ile 1-1 berabere kalınan maçlarda takımının tek golünü atarken, Gençlerbirliği’nin Aytemiz Alanyaspor’u 2-1, Kayserispor’u 3-2 yendiği maçlarda attığı birer golle galibiyetlerde önemli rol oynadı.
Candeias, Gençlerbirliği’nin bu sezon ki en golcü ismi konumunda bulunuyor.

SİO’NUN SİFTAHI ‘VAR’A TAKILDI

Gençlerbirliği’nin bu sezon gole uzak kalan golcüsü Giovanni Sio, Kayserispor karşısında da siftah yapamadı. Maçın 64 ve 68. dakikalarında attığı 2 gol VAR’a takılan Sio, geride kalan 15 maçta bu sezonki gol orucunu bozamadı. Geçen sezon 28 karşılaşmada 10 gol atan ve takımına büyük katkı veren Sio, bu sezon 10 müsabakada 671 dakika sahada kalırken gol atamadı. Sio, Kasımpaşa’ya deplasmanda 2-0 kaybedilen müsabakada ise penaltı kaçırdı.
Biten sezonda 14 gol atan ve kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiren Stancu ise bu sezon Beşiktaş karşısında 1-0’lık galibiyeti getiren golü attı. O gol, Stancu’nun şu ana kadar kayıtlara geçen tek golü oldu. Sivasspor maçında sakatlanıp oyundan çıkan ve Kayserispor karşısında forma giyemeyen Rumen oyuncunun, yaklaşık bir ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

GENÇ ÖMÜRCAN’IN ŞANSSIZLIĞI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin genç sağ bek oyuncusu Ömürcan Artan’ın sakatlığı nedeniyle 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Mattias Johansson’un sakatlığı sonrasında ilk defa Ankaragücü ile oynanan derbi maçında Süper Lig’de 11’de görev yapan Ömürcan, ikinci maçında Sivasspor deplasmanında takımına bir asistlik katkı yapmıştı.
Kayserispor karşısında ilk yarıda çizgiden bir top çıkaran Ömürcan, ikinci devrenin başında sakatlanarak oyundan çıkmak durumunda kaldı. Arka adalesinde yırtık tespit edilen genç oyuncunun 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.
Altyapıdan yetişen Ömürcan, Ziraat Türkiye Kupası’nda hem Korşehir Belediye hem de Tuzlaspor maçlarında forma giydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!