Beştepe ortaklarında kulisler hareketlendi

Güncelleme Tarihi:

Beştepe ortaklarında kulisler hareketlendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 00:18

Süper Lig’de 27. hafta sonunda, son iki basamakta kalan Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nde, başarısız saha içi sonuçlarının ardından, yönetimlere olan eleştirinin dozu iyice yükseldi.

Haberin Devamı

Bu da kongre kulislerinin yoğunlaşmasının yolunu açtı. Ankaragücü yönetimi, daha önce alınan ancak salgın tedbirleri nedeni ile ertelenmek zorunda kalınan olağan genel kurulun, 11-18 Mart’ta toplanacağını ilan etti. Bu gelişmenin ardından, gözler Gençlerbirliği’ne çevrilirken, kırmızı-siyahlı cephede de benzer bir hazırlığın olduğu ileri sürülüyor. Gençlerbirliği, daha önce olağanüstü kongrenin 11-18 Ekim 2020 tarihlerinde yapılması yönünde karar almış, salgın tedbirleri kapsamında genel kurul yapılamamıştı.

ADAYLIĞINI İLK AÇIKLAYAN AĞCABAĞ

Ankaragücü’nde başkan adaylığını ilk açıklayan isim daha önce de bu yönde girişimde bulunan ancak yönetime alacağı isimler delege olmadığı için seçime girmeyen Murat Ağcabağ oldu. Ağcabağ’ın, kısa süre önce mevcut yönetimin en etkili ismi, futbol şube sorumlusu Faruk Koca ile görüşmesi dikkat çekiciydi. Bu görüşme, ortak mı hareket edilecek sorusunu gündeme taşırken, görüşmelerde bazı şartların öne sürüldüğü iddia ediliyor. Ağcabağ, ilk açıklamasında, bu kez hem yönetim listesi hem projeleri hem de ekonomik yapısı ile yönetime talip olduğunun altını çizdi.
Mevcut yönetimin nasıl bir yol izleyeceği ise merak ediliyor. Başkan Fatih Mert, daha önce Faruk Koca’nın kulüp başkanlığı konusunda öncelikli bir düşüncesi olmadığını dile getirmişti fakat gelinen noktada Koca’nın bu kez sorumluğu alacağı belirtiliyor. Mert’in, sosyal medya hesabında paylaşıp kısa süre içinde kaldırdığı kum saati fotosu ise camiada ‘süre doluyor ve bırakıyor’ algısı oluşturdu. Mevcut yönetimde yapılacak köklü bir revizyonla Koca’nın etrafında yeni bir yapılanma ile yola devam edilmesi söz konusu olabilir. Yönetim içinden başka bir ismin başkan adayı olarak öne çıkabileceği de tartışılıyor.
Önceki dönemin başkanı Mehmet Yiğiner’in yeniden aday olma ihtimali, hem konumu hem de Mert ve ekibini yönetime taşıyan mevcut şartlar nedeniyle zayıf gibi görünüyor. Kulüp başkanlığı döneminde lehine dönen kulüp delege yapısının, eskisi kadar olmasa da belli bir ağırlıkta olması, kongre sürecine kadar Yiğiner’e yakın kanattan da bir adayın çıkarılma ihtimalini masada tutuyor.
Bunların yanı sıra geçmişte Ankaragücü yönetiminde yer alan farklı bir ekibin de güçlü bir isim etrafında çalışma yürüttüğü gelen bilgiler arasında. Kongre için süre daralırken, bu hafta içinde, taraflardan bu konuda yeni ve somut adımların atılması bekleniyor.

AKDAŞ-ÖLMEZ AYNI SAFTA OLUR MU ?

Gençlerbirliği’nde şu ana kadar alınmış bir karar yok ancak kulüp içinde bir kongre hazırlığının olduğu ileri sürülüyor. Başkan Murat Cavcav’ın, hem takımın aldığı sonuçlar hem de camiadan yükselen tepkiler sonrasında, yeni bir süreci başlatabileceği konuşuluyor. Başkanlığı süresince çok yıpranmış olsa da Cavcav soyadının mirası olan koltuğu bırakmayacağı dillendiriliyor. Yeni ve güçlü bir yönetim listesi hazırlayıp, güven tazelemeyi isteyeceği ifade ediliyor.
Hacettepe başkanlığı yapan, Murat Cavcav yönetiminde görev alırken, yaşanılan fikir ayrılığı sonrası arkadaşları ile istifa eden Arda Çakmak, ekibiyle birlikte her an göreve hazır olduğu yaklaşımını ortaya koyuyor. Çakmak, kulübe ekonomik destek sağlama ile idari anlamda bazı adımların atılması konusunda, başkan Cavcav ile bir dizi görüşme trafiği yürütmüş, ancak ikili arasındaki bu temas trafiği, son buluşmadaki tartışmanın ardından masanın devrilmesiyle olumsuz sonuçlanmıştı. Yeni süreçte tarafların nasıl bir yol izleyeceği, camiadaki hareketlenmeye göre şekillenebilir.
Diğer tarafta, adaylık için öne çıkan iki isim var. Eski başkan vekillerinden Niyazi Akdaş ile başkan vekilliğinden alınan ancak yönetici olarak görevine devam eden Arif Ölmez’in tavrı merak konusu. İlhan Cavcav hayatta iken yapılan bir operasyonla başkan vekilliğinden alınan ve o günkü gönül kırıklığı sonrasında, yeniden Gençlerbirliği’ne dönmeyi düşünmediğini yakın çevresiyle paylaşan Akdaş’ın, son dönemde başkan adaylığını iyiden iyiye düşünmeye başladığı ve bu yönde bazı isimlerle birlikte çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Kongrenin toplanması için gerekli izinlerin alınması konusunda yetkili isimlerle görüşme yaptığı ileri sürülen Akdaş’ın tüm camiayı kucaklama adına, kendisinin etrafında bir bütünleşmenin sağlanması yönünde bir düşünceye de sahip olduğu konuşuluyor.
Başkan vekilliği görevinden alınan ancak yönetimde kalmayı sürdüren Arif Ölmez, kulüp disiplin kuruluna ihraç istemi ile sevk edilirken, kuruldan bir ihraç, 4 kınama yönünde karar çıkmasının ardından da sessizliğini koruyor. Ölmez, başkan vekilliğinden alındıktan sonra yaptığı açıklamada, başkan adaylığını dile getirmiş, sonrasında her hangi bir açıklama yapmamıştı. Ölmez’in geçmişte aynı yönetimde görev yaptığı Niyazi Akdaş ile beraber hareket edip, delege yapısını da göz önünde tutarak güç birliği oluşturabileceği ifade ediliyor. Ölmez’in, hem başkan vekilliğinden alınma hem de disiplin kuruluna ihraç istemi ile gönderilme süreçlerinde, mevcut yönetim içinde kendisine destek olan isimler vardı. Bu isimlerin, yeni oluşumda, Akdaş-Ölmez ikilisinin yanına geçebileceği ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!