Beştepe kurmayları tempolu çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe kurmayları tempolu çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 22:46

Sarı-lacivertliler, geçen sezon takımda oynayan isimlerden Sinan’ın ardından Abdullah’ın da sözleşmesini uzattı. Yeni yasanın öngördüğü şekilde kulüp tüzüğünün değiştirilmesi için de mesai harcanıyor.

Haberin Devamı

Süper Lig’de mücadele hazırlanan MKE Ankaragücü’nde, yönetim kurulu güçlü bir kadro kurmak için transfer adımları atarken bir taraftan da genel kurulla ilgili çalışmalar yürütüyor.
Şu ana kadar dış transferde yabancı isimler Tasos ve Beridze, yerli oyuncu olarak da Oğuz Ceylan ile sözleşme imzalayan sarı-lacivertliler, iç transferde de Sinan Osmanoğlu’nun ardından Abdullah Durak’ın mukavelesini de yeniledi.
Kulüpten yapılan açıklamada, Abdullah Durak’ın sözleşmesinin bir yıl uzatıldığı belirtildi. Abdullah Durak, geride kalan sezon toplam 37 maçta forma giyerken, ve gol ve gol pası katkısı yapamadı.
Başkent ekibi, geçen sezon takımda oynayan 11 futbolcu ile yolların ayrıldığını kısa süre önce duyurmuştu. Sarı-lacivertli ekibin şampiyonluğuna önemli katkı veren isimlerden Murat Uçar, Spor Toto 1. Lig ekibi Eyüpspor, Geraldo ise Süper Lig’e yükselen Bereket Sigorta Ümraniyespor ile anlaştı. Bir yıllık sözleşmesi bulunan Gyhas Zahid’in, takım sezonu şampiyon tamamladığı için, kontratının otomatikman bir yıl uzatılma opsiyonu devreye girebilir.

PEDRİNHO TRANSFERİ SON AŞAMAYA GELDİ

Ankaragücü’nün transfer gündeminde olan Portekizli oyuncu Pedrinho, transferinde son aşamaya gelindiği ileri sürüldü.
Kulübü Gil Vicente ile sözleşmesi 2025 yılı sonunda bitecek olan Pedrinho’nun kulübüne bonservis bedeli olarak çok az bir miktar ödeneceği iddia eildi.
29 yaşındaki orta saha oyuncusuna da yıllık 400 bin Avro verilmesinin planlandığı belirtiliyor. Pedrinho, geçen sezon oynadığı 33 maçta 1 gol atarken, 14 de gol pası verdi.
Takım kaptanı Erdem Özgenç ile yolların ayrılmasının ardından sağ bek mevkiine Gaziantep FK’dan Oğuz Ceylan’ı transfer eden Ankaragücü’nün bu bölgeye alternatif olarak, Fenerbahçe’nin 19 yaşındaki sağ beki Uğur Kaan Yıldız’ı takibe aldığı belirtiliyor.
Sözleşmesinin son yılına giren genç futbolcunun, sarı-Lacivertlilerden ayrılacağı ifade ediliyor. Ankaragücü’nün yanı sıra Spor Toto 1. Lig ekipleri Sakaryaspor ve Bandırmaspor’un da oyuncu ile ilgilendiği gelen bilgiler arasında.
Geçen sezonu Bursaspor’da kiralık olarak geçiren Uğur Kaan Yıldız, yeşil-beyazlılarla toplam 10 maça çıktı ve 1 gol atıp, 2 gol pası verdi.

DELEGELERDEN YETKİ İÇİN DESTEK ALINACAK

Ankaragücü’nün 25 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde yapılacak kongresinin gündemi belli oldu. Genel kurulla birlikte hem yönetime ekonomik anlamda güçlü isimler girecek hem de delegelerden, yasanın öngördüğü değişikliklerin hayata geçirilmesi konusunda hukuki sorunlar yaşanmaması adına yetki istenecek.
Kongrede, Yönetim Kurulu faaliyet raporu, Denetim Kurulu raporu müzakere edilecek. 2021 (2021 yılı Haziran-Aralık dönemi), 2022 (2022 yılı Ocak-Mayıs dönemi) yılları bilanço, gelir ve gider hesapları, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu raporlarının ayrı ayrı ibrası için oylama yapılacak.
Dernek tüzüğünün ilgili maddelerinde ihtiyaç duyulan değişikliklerin görüşülerek tüzük tadilatının yapılması, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanununun ilgili maddeleri gereğince; kulüp tarafından yapılması gerekli olan iş ve işlemlerin yürütülmesi konusunda yönetim kuruluna yetki verilmesi yine 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu uyarınca 2022-2023 ve 2023-2024 bütçe dönemlerinde yapılacak borçlanmalara ilişkin ek bütçe sağlanması konusunda onay alınması hususları görüşülerek karara bağlanacak.

BÜYÜK RAKAMLARA ULAŞAN BORÇ ÖDENMEYECEKTİ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, yeni spor yasası ile ilgili yaptığı değerlendirmede önemli noktaların altını çizip, şunları söyledi:
“Ben spor yasasının çıkış sebebinin doğru olduğuna inanıyorum. Eksiklikleri olabilir, bunlar yönetmeliklerle düzelir. Pratikte eksiklikler hissedilince, sonrasında değişiklikler yapılabilir. Yasanın çıkış sebebi doğru. Bunu, ağır bedel ödemiş bir kulüp başkanı olarak söylüyorum. Spor yasası daha önceden çıkmış olsaydı, biz 33 milyon 750 bin avro ceza ödemeyecektik. Geçmiş hataların bedelini ben ödüyorum. Kimse, kulüpler üzerinden futbol fantezisi yapma hakkına sahip değil. Herkes attığı imzanın sorumluluğunu almalı, ona göre hareket etmeli.”
YENİ SEZON KOMBİNE KART RAKAMLARI BELİRLENDİ
Ankaragücü’nde 2022-2023 sezonunu kapsayacak kombine kart fiyatları belirlendi. 15 Temmuz’da satışa çıkması planlanan kombine kartların; Vip B 20 bin, Vip Sağ-Vip Sol 3 bin, Doğu Tribün 2 bin, Güney Tribün Bin, Kuzey Tribün Bin TL’den satılması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÖZEL MÜSABAKAYA EFSANE İSİMLER

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde, 1970 – 2005 yılları arası forma giyen futbolcular ile yönetim kurulu arasında, 14 Haziran Salı günü saat 19.10’da Tandoğan Tesisleri’nde oynanacak anlamlı müsabakanın kadroları belli oldu. Karşılaşmanın hakemliğini, sarı-lacivertli ekibin başkanı Faruk Koca yapacak.
Mevcut yöneticilerin karşısında; sarı-lacivertli ekipte farklı dönemlerde görev yapan efsane isimler; İhsan Kavak, Mehmet Şahin, Nazmi Erdenerin, Aykut Akalın, Fuat Akyüz, Hayati Soydaş, Erhan Çağlayan, Mehmet Soykök, Yılmaz Bal, Gökmen Barış ve Mehmet Türksoy forma giyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!