Beştepe havasını karartan ihtarlar

Güncelleme Tarihi:

Beştepe havasını karartan ihtarlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2021 21:07

Sözleşmesi süren oyunculardan Dominik Furman, 3 aylık gecikmiş alacaklarının ödenmediğini gerekçe gösterip, kontratını tek taraflı fesih hakkı kozunu kullanıyor. Sandro Lima’nın eski kulübü ise 1 milyon 650 bin Avro talep ediyor.

Haberin Devamı

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele etmeye hazırlanan ve önceki gün Teknik Direktörlüğe Metin Diyadin, Sportif Direktörlüğe de Baki Mercimek’i getirip, yeni bir sayfa açan Gençlerbirliği’nde, geçmiş dönem yönetiminden kalan sorunlar, Başkan Niyazi Akdaş ve yönetimini zoruluyor. Kırmızı-siyahlılar, bir taraftan yeni kadro kurmaya yönelik çalışmalara hız verirken, bir yandan da geçmişten gelen dosyalarla uğraşıyor. Sözleşmesi süren oyunculardan Polonyalı orta saha oyuncusu Dominik Furman, 3 aylık gecikmiş alacaklarının ödenmediğini gerekçe gösterip, kulübe ihtar çekerken, kontratını tek taraflı fesih hakkı kozunu kullanıyor. Sandro Lima’nın eski kulübü ise 1 milyon 650 milyon Avro talep ediyor.

35-40 MİLYON TL CİVARINDA ÖDEME GEREKİYOR

Gençlerbirliği’nin genel kurul sürecinde, mevcut kadroda bulunan yabancı oyunculara 35 TL civarında bir ödeme yapılması gerektiği belirtilmiş, birçok futbolcunun da gecikmiş alacakları nedeniyle FIFA ve TFF nezdinde girişim başlattığı ifade edilmişti. Kırmızı-siyahlı yönetim, bu oyunculardan biri olan ve kontratı devam ettiği için sözleşmesinde yazan gelecek sezonla ilgili haklarını talep etmesini beklediği Furman’ı yüksek maliyetinden dolayı göndermeyi ve bunu da uzlaşı ile yapmayı planlıyor.
Beştepe’ye sezon başında Polonya temsilcisi Wisla Plock takımından transfer edilen 29 yaşındaki orta saha oyuncusu, kırmızı-siyahlı forma altında geçirdiği bir sezonda beklentilerin çok atında kaldı.

TRANSFER HAKSIZ FESİH İLE YAPILDI İDDİASI

Beştepe cephesini sıkıntıya sokan ikinci gelişme ise devre arasında transfer edilen ve 1.5 yıllık sözleşme imzalanan Brezilyalı forvet Sandro Lima’nın Çin Lig’indeki eski kulübü Tianjin Teda’dan gelen ihtar yazısı. Çin kulübü, oyuncunun transferinin haksız fesih yoluyla yapıldığını, hem oyuncu hem de yeni kulübü Gençlerbirliği’nin hatalı olduğunu ileri sürüp, FIFA kanalıyla çektiği ihtar ile 1 milyon 650 bin Avro talep ediyor.
Ara transfer döneminde Beştepe’ye gelen Sandro Lima, Tianjin Teda’nın kendisine 4 aylık alacağını ödemediğini gerekçe gösterip, sözleşmesini tek taraflı feshetmiş, bu süreçle ilgili tüm evrakları FIFA ile paylaştığını belirtmişti. FIFA’daki ilgili kurulların yaptığı inceleme sonunda oyuncunun haklı bulunduğu ve geçici lisans çıkarmasında bir sakınca olmadığı bilgisinin ardından, kırmızı-siyahlılar 1 Şubat 2021 tarihinde oyuncu ile kontrat yapmış, Sandro’nun, Uluslararası Transfer Sertifikasının gelmesinin ardından lisans tescil işlemi tamamlanmıştı.

Haberin Devamı

BENZER DURUM JOSEF’DE YAŞANDI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nin karşı karşıya kaldığı durum sezon başında Beşiktaş’a transfer olan Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza’da da yaşandı.
Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al Ahli, Josef de Souza’nın haksız fesih gerçekleştirdiğini ileri sürüp konuyu FIFA’ya taşımış ve 16 milyon 366 bin Avro tazminat talebiyle dava açmıştı. Josef de Souza, alacakları ödenmediği gerekçesi ile sözleşmesini feshetmiş ve Beşiktaş ile anlaşmıştı.
FIFA Uyuşmazlık Kurulu’nda görülen dava sonucunda, Josef de Souza’nın haklı fesih gerçekleştirdiğini hükmeden FIFA, Beşiktaş’ın da transferde kusuru olmadığını açıklamış, Al Ahli kulübünün, Brezilyalı futbolcuya, yapılmayan ödemeler ve sözleşme şartlarının karşılığı olarak 4 milyon 700 bin Euro ödemesine karar vermişti.
Al Ahli Kulübü ise konuyu Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıma kararı almıştı.

Beştepe havasını karartan ihtarlar


YILMAZ’DAN KULÜBE ZİYARET

Haberin Devamı

Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Gençlerbirliği Spor Kulübü’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Yılmaz, Başkan Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelip, göreve seçilmelerinden dolayı tebrik etti.
Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün Ankara’nın en önemli değerlerinden biri olduğuna vurgu yapan Servet Yılmaz, Ankara sporunu ve Ankara kulüplerini daha iyi yerlerde görmek istediğini, bu konuda Akdaş ve yönetim kurulunun elinden geleni yapacağına şüphesinin olmadığını söyledi.

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Niyazi Akdaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Ankara Emniyeti’nin, gerek Eryaman Stadı’ndaki maçlarda gerekse başkentte yapmış olduğu özverili çalışmaları yakından takip ettiklerini anlattı. Kongre sürecinde de sıkıntısız bir genel kurul yapılmasında Ankara Emniyeti’nin önemine vurgu yapan Akdaş, ziyaretin ardından Servet Yılmaz’a, isminin yazılı olduğu kırmızı-kara forma hediye etti.
Ziyarette Başkan Akdaş’ın yanı sıra Genel Sekreter İlke İğrek, Sayman Şahap Yaralı, Basından Sorumlu Asbaşkan Muammer Akyüz, Taraftardan Sorumlu Asbaşkan Mehmet Soylu, Sağlıktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kudret Hatipoğlu, Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Talip Çankırı ile Sportif Direktör Baki Mercimek ve Teknik Direktör Metin Diyadin de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!