Beştepe çıkış yolu arayışında

Güncelleme Tarihi:

Beştepe çıkış yolu arayışında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2022 15:16

Transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle somut adımlar atamayan kırmızı-siyahlılarda, sakat oyunculara, takımdan ayrılanların yanı sıra cezalıların da eklenmesi, teknik ekibin elini iyice zayıflamış durumda.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 22. hafta geçilirken, oynadığı son maçta Manisa FK’ya deplasmanda 3-1 yenilen Gençlerbirliği, içine düştüğü krizden kurtulmak için çıkış yolu arıyor.
2022 FIFA Dünya Kupası finalleri öncesinde, Güney Amerika Kıtası’ndaki grup eleme maçları nedeniyle, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın birçok liginde maçlara ara verilirken, başkent ekibi bu döneme moralsiz girdi.
Ligin 18. haftasındaki Nasadoge Menemensor karşısında aldığı 5-0’lık galibiyetin ardından düşüş yaşayan Gençlerbirliği, ilk devrenin son maçında lider Bereket Sigorta Ümraniyespor yenilgisi ile başlayan kötü seriye, ikinci yarının ilk üç maçında ‘dur’ diyemedi. Eyüpspor, Adanaspor ve Manisa FK maçlarını puansız geçen kırmızı-siyahlılar, hem saha içi hem de saha dışındaki sorunlara çözüm arayışında.
Transfer tahtasının kapalı olması nedeni ile ara dönemde takıma takviye konusunda somut adım atamayan Beştepe cephesi, kaynak oluşturma girişimlerini hızlandırmış durumda.

BARIŞ ALICI DA CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Yönetim, geride kalan sezon takımda forma giyen ancak alacakları ödenmediği için transfer yasağına konu olan dosyalar üzerinde çalışırken bir taraftan da mevcut kadrodaki oyuncuların maaş ödemelerinde takım içi dengeleri ayakta tutma çabası içinde.
Teknik ekibin patronu, sezon içinde haftalar geçilirken kadro darlığından ve maçların içinde hamle yetersizliğinden kaynaklı yaşanılan sıkıntıları sık sık dile getirdi. Kısa süre önce, ‘Transfer yasağı işin ekonomik boyutu ve bu konu yönetimin işi’ açıklamasının ardından, Manisa FK maçı bitiminde, “Transferin bitimine 15 gün kaldı. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum” sözleriyle, mevcut kadronun bundan sonraki süreci yürütmede zorlanacağını açıkça ortaya koymaya çalıştı.
Gençlerbirliği’nde, yeni sezonun başında takıma katılan ancak kısa süre sonra Royal Hastanesi Bandırmaspor’a geçen Kerim Avcı’nın ardından, devre arasında Kerem Can Akyüz’ün de Beştepe’den ayrılıp Kocaelispor ile anlaşması, Beştepe’de bir huzursuzluğun oluğunu işaret ediyor. Aksel Aktaş ve Kazenga LuaLua’nın geçirdikleri operasyonların ardından uzun süreli takımdan uzak kalacak olmalarına, kaleci Übeyd Adıyaman’ın, Manisa FK maçı öncesinde yaşadığı sakatlığın eklenmesi işleri daha da zorlaştırdı. Lige verilen aranın ardından, başkent derbisinde Ankaragücü ile karşılaşacak olan Gençlerbirliği’nde, Barış Alıcı da Manisa FK müsabakasında sezondaki 4. sarı kartını, görüp cezalı duruma düştü.
Gençlerbirliği’nde daha önce de teknik kadro ve yönetim kurulu kararı ile yeni sözleşmeyle ilgili yapılan görüşmelerde olumsuz tavır takındıkları ileri sürülen, Rahmetullah Berişbek ile İlker Karakaş, kadro dışı bırakılmıştı.

 

Haberin Devamı

TURNUVANIN PROGRAMINDA KOORDİNASYON SAĞLANAMADI

Haberin Devamı

Gençlerbirliği, Ankaragücü tarafından “Ahmet Çalık anısına” düzenlenen altyapı futbol turnuvasına katılım sağlayamamalarına yönelik çıkan haberlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.
24 Ocak’taki turnuvanın yarı yıl tatili için Ankara’ya gelecek olan Altınordu ve Sivasspor’un da katılımı ile organize edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“23 Ocak’ta Ankaragücü’nden bize, hava koşulları sebebiyle Tandoğan Tesisleri’nde turnuvanın oynanamama ihtimali olduğu belirtildi. Biz, tesislerimizde saha temizliğine derhal başlayabileceğimizi aktardık. Maalesef, A.Gücü bu teklifimize sıcak bakmadı ve programın büyük ihtimalle iptal olacağı iletildi. Ertesi gün, sabah 10.30’da A.Gücü’nden bize turnuvanın başlayabileceği ve 30 dakika sonra, saat 11.00’de ilk maçımızın Yenimahalle Hasan Doğan Sahası’nda olduğu bilgisi ulaştı. Velilerimiz ve çocuklarımızla iletişime geçtikten sonra, söylenen saatte hazır olamayacağımız için turnuvanın daha geç saatte başlamasını, İlhan Cavcav Tesisleri’ndeki sahamızın uygun hale getirtildiğini belirttik. Bu ricamız da ne yazık ki kabul görmedi ve A.Gücü tarafından turnuva başlatıldı.”

AYDIN ANISINA ORGANİZASYON YAPILACAK

2 güzide camia arasında zaman zaman organizasyon aksaklıkları ve koordinasyon eksikliği olabilir. Yaşanan bu aksaklıkların telafisi için Gençlerbirliği olarak, daha uygun hava koşullarına sahip bir ortamda, eski yöneticimiz ve Ankaragücü eski başkanı rahmetli Cemal Aydın anısına, ev sahipliği yapacağımız bir turnuva düzenleyeceğiz. Ankaragücü’nün baş davetli olacağı bu turnuvaya yönelik detaylı bilgileri de ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!