Beştepe cephesinde gergin bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

Beştepe cephesinde gergin bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2020 14:59

Kırmızı-siyahlılarda, Johansson cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Stancu’nun sakatlığı, Sio’nun formsuzluğu sürüyor. Milli takımlara giden oyuncuların, yoğun maç ve yolculuk trafiğinden dönüşlerindeki performansları da merak konusu.

Haberin Devamı

Süper Ligin 8 haftası geçilirken, bir maç eksiği ile topladığı 5 puan sonrasında 19. basamakta kalan ve teknik direktör değişikliği yaşayan Gençlerbirliği’ni, milli maç arasının ardından zorlu bir Fenerbahçe maçı bekliyor. Mert Nobre’nin ardından takımı Mustafa Kaplan’a emanet eden kırmızı-siyahlılar, ligde şampiyonluk hedefleyen rakiplerine karşı Cumartesi günü Eryaman Stadı’nda mücadele edecek. Koronavirüs salgını nedeniyle liglerdeki takımlar zor durumlar yaşarken, her kulüpte, müsabakalar öncesinde yapılan rutin testlerin sonuçlarını, yönetim, teknik kadro ve oyuncular büyük bir merakla bekliyor. Fenerbahçe’de şu ana kadar forvet oyuncusu Enner Valencia’nın testi pozitif çıktı ve bu oyuncu Gençlerbirliği’ne karşı forma giyemeyecek. Gökhan Gönül de sakatlığı nedeniyle bu karşılaşmada görev alamayacak. Ancak, tüm futbol otoritelerinin üzerinde görüş birliğine vardığı konu, sezon başında yaptığı çok sayıda transferle, alternatifi bol bir kadro kuran sarı-lacivertli ekibin, covid-19 dışında karşılaşacağı, sakatlık ya da ceza gibi konularda, diğer takımlara göre daha az hasar göreceği şeklindeydi.

GENÇ OYUNCULARA FORMA ŞANSI

Kadro konusunda en çok sıkıntı yaşayacak kulüp Gençlerbirliği gibi duruyor. Harcama limiti nedeniyle, sezon başında 7 oyuncu transfer edebilen kırmızı-siyahlılar, bu transferlerden biri olan Salih Dursun’u, yaşadığı sakatlık sonrası uzun süre takımdan ayrı kalacağı için, Futbol Federasyonuna verdiği listeye yazmadı.
Fenerbahçe ile oynanacak karşılaşma öncesinde, Gençlerbirliği’ndeki son durum şöyle. İsveçli sağ bek Matias Johansson, Medipol Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu, toplam 3 maç ile cezalandırıldı.

Beştepe cephesinde gergin bekleyiş


FORVET HATTINDA SORUN BÜYÜK

Kırmızı-siyahlı ekipte en büyük sorun forvet hattında görünüyor. Başakşehir maçında oynamayan Başkent ekibinin golcüsü Bogdan Stuncu’nun sakatlığı nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Takımdan ayrı, doktor kontrolünde çalışan Stancu’nun forma giyme şansı çok az. Sezon başındaki isteksiz görüntüsü ile tepki çeken sonrasında ise yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan Sio, bu maçta forvette görev alacak gibi. Ancak, maç eksiğinin bulunması ve fizik açıdan tam gücüne kavuşamaması teknik kadroyu düşündürüyor. Sezon başında geçirdiği operasyon sonrası antrenmanlara başlayan Rahmetullah’ın dizindeki ağrıların artması, bir opsiyonu daha ortadan kaldırdı.

KADRO İÇİNDE REVİZYON OLABİLİR

Milli takımlara giden oyuncuların yoğun maç ve yolculuk trafiğinden dönüşlerindeki performansları da merak konusu. Johansson ile birlikte Nordfeld İsveç milli takımıyla UEFA uluslar liginde iki maçın kadrosundaydı. Ayite, ülkesi Togo’nun Afrika Uluslar Kupası’nda Mısır ile oynadığı müsabaka için ülkesine gitti. Kırmızı-siyahlı ekibin alt yapısından yetişen isimleri; Berat, İlker ve Arda, U-21 milli takımının kadrosundaydı. Kırmızı-siyahlılar, orta alanda oyuncu bulma konusunda daha az sıkıntı yaşarken, savunma ve forvetteki eksiklik dikkati çekiyor. Bu açık ya takım içinde bazı yer değiştirmelerle kapatılacak ya da genç oyunculara forma verilip, risk alınacak.
Bu aşamada, kulüpteki beklenti, rutin kontrollerde pozitif test çıkmaması yönünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!