Beştepe cephesinde delege savaşları

Güncelleme Tarihi:

Beştepe cephesinde delege savaşları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2021 23:42

Süper Lig’den düşen kırmızı-siyahlılarda, mevcut başkan Murat Cavcav bundan sonraki dönemde aday olmayacağını yakın çevresi ile paylaştı. Öne çıkan isimler, Arda Çakmak ve Arif Ölmez olurken, yöneticilerin kayıt yaptırdıkları üyeler üzerindeki etkisi belirleyici rol oynayacak.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği’nde bir kez daha ertelenen olağanüstü genel kurul toplantısının yeni tarihi, 3-10 Haziran 2021 olarak belirlenirken, hem kulis hem de liste çalışmaları hız kazandı.
Mevcut başkan Murat Cavcav, bundan sonraki süreçte başkan adaylığını düşünmediğini yakın çevresi ile paylaşırken, kulübü demokratik bir ortamda seçime götüreceğini ve hiçbir adayı işaret etmeyeceğini dile getirmişti. Göztepe ile oynanan maçın ardından kulüpten bu yönde bir açıklama beklenirken, 5-3 kazanılan müsabaka sonrasında bir bilgilendirme yapılmadı. Sadece, 23-30 Mayıs olarak daha önce açıklanan genel kurul tarihinin, yeni genelge nedeniyle 3-10 Haziran’a kaydırıldığı bilgisi kamuoyuna duyuruldu. Bir sessizlik yaşanırken, Murat Cavcav cephesinde, kulübü yönetmeye talip olacakların ortaya çıkmasının ve net bir şekilde adaylıklarını açıklamasının beklendiği ileri sürüldü.

CAKMAK VE EKİBİ GÖREVE HAZIR

Beştepe’yi yönetmeye aday olanlar arasında en net tavrı ortaya koyan isim Arda Çakmak oldu. Daha önce de göreve hazır olduklarını, takım küme düşse bile geri adım atmayacaklarını dile getiren, eski yönetici ve Hacettepe eski başkanı Arda Çakmak, Trabzonspor maçı bitiminde sitemli bir serzenişte bulunsa da katıldığı bir programda taşın altına elini sokmaktan çekinmeyeceğini ifade edip, plan ve projelerini açıkladı. Çakmak, beraber çalışacağı ekibini de oluşturduğu bilgisini verdi.
Adaylık konusunda farklı çalışmaların Arif Ölmez cephesinde de sürdüğü biliniyor. Yönetim kurulu kararı ile başkan vekilliğinden alınan ancak yönetim kurulunda kalmayı sürdüren Ölmez’in, yönetim listesinde son aşamaya geldiği konuşuluyor. Kulübün Kartallara devri konusunda geri adım atılmasının ardından, mevcut yönetimde yer alan Şahin Kartal ile birlikte Bülent Üstündağ, Talip Çankırı, Canpolat Aras, Kerem Doğan, Kadir Kudret Talipoğlu ve İlke İğrek gibi isimlerin, Ölmez’in listesinde yer alacağı belirtiliyor.

AKDAŞ’IN ADAYLIĞI DA GÜNDEMDE

Zaman zaman başkan adaylığı gündeme gelen Niyazi Akdaş cephesinde ise farklı gelişmeler yaşanıyor. Daha önceki söylemlerinde kendisi etrafında toplanılması ve tek aday olarak seçime gidilmesi yönündeki isteği ve beklentisini çevresiyle paylaşan, bu anlamda kongre yapılması için izin alma girişiminde bulunan Akdaş’ın, hem kulübün ekonomik tablosu hem de takımın ligden düşmesinin ardından düşüncesinde önce geri adım attığı sonra bundan da vazgeçip, yeniden başkan adaylığını düşünmeye başladığı ileri sürülüyor. 4 yıl önce yönetici arkadaşları ile birlikte Gençlerbirliği yönetiminden istifa eden Sinan Gürsoy da Akdaş ile beraber hareket ediyor. Hem ekonomik hem de temsil anlamında daha güçlü bir yönetim oluşturma düşüncesinden hareketle, Ölmez ile Akdaş’ın ortak noktada buluşabileceği de belirtiliyor.

CAVCAV’IN TAVRI KİLİDİ ÇÖZEBİLİR

Son açıklanan karar ile Gençlerbirliği, olağanüstü genel kurulunu 3-10 Haziran’da Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapacak. Her sivil toplum örgütünde olduğu gibi kırmızı-siyahlı ekibin yeni yönetimini genel kurul delegeleri belirleyecek. Gençlerbirliği cephesinde ise durum biraz farklı. 40 yılı aşkın süredir Gençlerbirliği kulübü Cavcav ailesi tarafından yönetildiği için delege ağırlığı doğal olarak Cavcav’larda. Duayen başkan İlhan Cavcav hayatta iken, yönetimce alınan karar sonrasında, mevcut yöneticilere (yüzde 15 oranında) kendilerinin getireceği üyeleri kulübe kaydettirme imkanı tanınmıştı. Bununla birlikte, Gençlerbirliği’nin son döneminde kulüp delege sayısı artış gösterirken, delege yapısı da değişmeye başladı. Mevcut yönetim içinde bulunan ve yeni dönem için kulübü yönetmeye aday olarak öne çıkan listede yer alan isimler, kendi kaydettirdikleri delegelerden dolayı bu anlamda bir adım öne çıkıyor.

LOCA BASKINI HİÇ UNUTULMADI

Mevcut başkan Murat Cavcav’ın, ‘Hiçbir adayı işaret etmeyeceğim’ sözü ortada dururken, hem Arda Çakmak hem de Arif Ölmez cephesinde, Cavcav’ı ikna çabaları bu süreçte daha büyük önem kazanacak.
Cavcav’ın hem yakın çevresinden hem de yönetim içindeki bazı arkadaşlarından gelen uyarılar neticesinde Arif Ölmez ismine sıcak bakmadığı biliniyor. Geçmişte yaşanan fikir çakışmalarıyla ikilinin arası açılırken, başkanın Denizlispor maçında Ölmez’in loca baskınını da unutamadığı belirtiliyor.
Cavcav cephesinde Arda Çakmak’a da tepkinin olduğu konuşuluyor. İkili, geride kalan sezonun bitiminden sonra birçok kez temas kurmuş, yapılan görüşmelerde epey yol alınmasına rağmen, uzlaşı sağlanamamıştı. Çakmak tarafı, ‘maddi destek sağlayacağız’ yaklaşımı göstermelerinin ardından, Murat Cavcav ve beraberindekilerin kendilerini bu konuda sık boğaz ettiğini iddia etmiş, takınılan tavır ve sergilenen üsluptan duydukları rahatsızlığı dile getirip, iplerin kopmasına ve masanın devrilmesine bu tutumun yol açtığını ileri sürmüştü.

YÖNETİM İÇİNDEN BAŞKAN SEÇİLSİN

Cavcav tarafında ise kendilerine verilen maddi destek sözü zamanında yerine getirilmediğinden, oyuncular önünde zor durumda kalındığı iddia edilmiş, yaşanan bu sürecin ardından, kulübün ekonomik durumu ile ilgili bazı bilgilerin, sosyal medyada yönetimi yıpratmaya yönelik kampanyaya dönüştüğü savunulurken, bunun da büyük sıkıntıya yol açtığı ileri sürülmüştü.
Gençlerbirliği, Süper Lig’den düştüğü için önemli bir gelir kaybı yaşayacak. Kulübün; futbolcu alacakları ile birlikte yapılandırılan ve yapılandırılmayı bekleyen vergilerin yanı sıra başkanın alacağı ile birlikte 100 milyon TL ye yakın borcunun olduğu belirtiliyor. Kulislerde, salgın tedbirleri kapsamında, genel kurula daha önce olduğu gibi izin verilmemesi durumunda ne yapılması gerektiği de tartışılıyor. İddiaya göre, gelecek sezonun hazırlıklarını yapacak yeni yönetim, mevcut isimler içinden birini başkan olarak seçmeli ve o isim sonraki süreçte kulübü kongreye götürmeli. Bu şekilde, ibra konusunda da ileride bir sorunla karşılaşılmasının önüne geçilmesi hedeflendiği ileri sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!