Bernard Emie’ye Liyakat Nişanı

Güncelleme Tarihi:

Bernard Emie’ye Liyakat Nişanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2010 00:00

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, gösterdiği başarılardan dolayı “Officier de l’Ordre national du mérite” Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Emie’ye nişanı, Fransa eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, düzenlenen özel bir davetle taktı.

Haberin Devamı

Üç yıldır Ankara’da görev yapan ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesinde büyük rol oynayan Fransa Büyükelçisi Bernard Emie, ülkesi tarafından “Officier de l’Ordre national du mérite” Liyakat Nişanı ile ödüllendirildi. Nişan, kritik ve zor ülkelerde görev yapan ve başarılı olan büyükelçilere veriliyor. Büyükelçi Emie’ye nişanı, Fransa Eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac taktı. Büyükelçilik konutunda yapılan ve sadece 25 kişinin katıldığı özel daveti ise Hürriyet Gazetesi takip etti.
Üç yıldır Türkiye’de görev yapıyor
1958 yılında doğan Büyükelçi Emie, Isabelle Emie ile evli ve üç çocuğu bulunuyor. 1979 yılında Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü’nden mezun olan Emie, 1983’de Ulusal Kamu Yönetimi Okulu’nu bitirdi.
Aynı yıl dışişleri bakanlığında katip olarak göreve başlayan büyükelçi, bakanlıkta çeşitli görevlerde bulundu. Fransa’nın Ürdün ve Lübnan büyükelçiliği görevlerini üstlenen Emie, iki yıl Fransa Dışişleri Bakanlığı’nda Kuzey Afrika ve Ortadoğu Dairesi Müdürü olarak görev yaptı. Bernard Emie, Eylül 2007’den itibaren de Ankara’da görev yapıyor. Fransa’nın en başarılı diplomatları anasında bulunan büyükelçi, daha önce de “Chevalier de la Légion d’Honneur” nişanı ve Dışişleri Onur Madalyası almıştı.

Haberin Devamı

Louis büyük ilgi gördü

Nişan töreni öncesi bütün konuklarla tek tek tokalaşan Jacques Chirac, Bernard Emie’nin Fransa’nın en başarılı diplomatlarından biri olduğunu belirtti. Chirac daha sonra Emie ve üstlendiği görevler hakkında bilgiler verdi. Büyükelçi Emie de, bu prestijli nişana layık görüldüğü için büyük onur duyduğunu dile getirdi. Nişan töreninin ardından Chirac, Emie’nin küçük oğlu Louis’e büyük ilgi gösterdi. Chirac, Louis’i kucağına alarak bir süre sevdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!