Berkan Şal mezarcı rolünde

Güncelleme Tarihi:

Berkan Şal mezarcı rolünde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2019 13:44

‘Behzat Ç.’, ‘Reaksiyon’, ‘46 Yok Olan’ ve ‘Payitaht Abdülhamid’ gibi dizilerde rol alan Berkan Şal, ‘Koleksiyoncu’ isimli tiyatro oyunuyla sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Ünlü oyuncu, bu akşam Yılmaz Güney Sahnesi’nde prömiyer yapacak olana oyunda, bir mezar kazıcısını canlandırıyor.

Haberin Devamı

Hakan Boyav’ın yazdığı ‘Koleksiyoncu’da, Berkan Şal ile Özbir Erciyas rol alıyor. Prömiyeri bu akşam Yılmaz Güney Sahnesi’nde yapılacak olan oyun, 23 ve 30 Ocak tarihlerinde Farabi Sahnesi’nde, 22 Şubat’ta ise tekrar Yılmaz Güney Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Bir mezar kazıcısını canlandıran Berkan Şal, oyunla ilgili şunları söyledi: 

GEÇMİŞ OLSUN NOKTAMIZ

“Bir mezar kazıcısı ve yeni ölmüş birinin gömülene kadarki süreçte sohbetlerini içeriyor. ‘Neden vardım, niye vardım, şimdi ne oldum, bundan sonrası var mı?’ gibi soruların cevaplarını arıyor. Bu hayatta es geçtiklerimizin bir sorgulaması. Mezarcı başlı başına bir fenomen. Sabah işine geliyor, mezar kazıyor, ölenleri gömüyor ve akşam tekrar evine gidiyor. Mezarcı, bu dünyayla son bağımız. Geçmiş olsun noktamız. Dünyanın en sonunda duran adam.”

Haberin Devamı

SONUNA KADAR TİYATRO

Berkan Şal, oyunun kendisi tarafından kurulan Kök Sahne’nin ilk oyunu olduğunu da belirterek, “Tatbikat Sahnesi’nde çok güzel işler yaptık. Ben artık kendi sanata bakış açımı göstermek amacındayım. Sonuna kadar tiyatro diyorum. Benim mesleğim bu. Cümlelerimi kurabileceğim, fikirlerimi sunabileceğim bir mecra olması benim için önemli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!