Beraberlik bile bizleri üzerdi

Güncelleme Tarihi:

Beraberlik bile bizleri üzerdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2020 00:00

Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, sakatlıklar nedeni ile ikinci yarının başında kısa süre bocaladıklarını belirtip, “Yakaladığımız ciddi pozisyonlarda finali iyi yapamadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Ligin 14. haftasında, Eryaman Stadı’nda ağırladığı Beşiktaş’a 1-0 yenilen Ankaragücü’nde skor moralleri bozarken, ortaya konan oyun ve mücadele umutları taze tuttu. İttifak Holding Konyaspor ve Atakaş Hatayspor galibiyetlerinin ardından, başkent derbisinde Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, 3 hafta sonra kaybederken, 9 puanla, 20. sırada kaldı. Ankaragücü, Süper Ligin 15. haftasında yarın Yukatel Denizlispor ile deplasmanda karşılaşacak.
Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, Beşiktaş’a 1-0 yenildikleri maçta, beraberliğe bile üzülecekken sahadan yenilgiyle ayrıldıklarını söyledi.

Beraberlik bile bizleri üzerdi


OYUNUN HAKKI BU DEĞİLDİ

Karşılaşmayla ilgili değerlendirmede bulunan Dalcı, çok üzgün olduklarını aktarıp şöyle konuştu:
Maça hükmeden tamamen bizdik. Hafta boyunca çalıştığımız her şeyi sahada yaptığımızı düşünüyorum. Ciddi anlamda pozisyonlar bulduk. İlk yarı özellikle maalesef iki oyuncumuzun sakatlıktan dolayı değişikliğiyle oyun ritmimiz bozuldu. İkinci yarı 5-10 dakika belki kötü başladık ama özellikle son 25 dakikayı ciddi anlamda forse ettik. 8-9 pozisyon var. Yakaladığımız pozisyonlarda finali iyi yapamadık. Belki bu maçta berabere bile kalsak üzülecektik ama puan alamadık. Oyunun hakkı bu değildi.”

HAKEMLER DİKKATLİ OLMALI

“Müsabakanın hakemi Halis Özkahya’nın yönetimini de eleştirilerim olacak. Sahanın içinde neler olduğu görülebiliyor. Gol pozisyonuna gelmek istiyorum. Kurallar mı değişti, ben mi bilmiyorum? Avantajın avantajı mı olur? Normalde el var, hakem avantajı gösterdi, sonra da oyuncuda hiçbir problem yoktu ve pası verdi. Hakem orada ‘Pardon doğru pas vermedin’ diye oyunu tekrar durdurup gol yememize sebep oldu. Avantajın avantajı mı olur? Faul en az 10 metre önden kullanıldı. Hakemler sahada neler olup bitiyor dikkat etmeli. İkinci yarıyı yatarak bitirdiler, uzatma 6 dakika. Kaleci, oyuncu yattı kalkmadı. Kaleci her aut atışını 20-30 saniyede kullandı. Neresinden bakarsanız bakın 4. hakemle şaşkın şekilde konuştum. Hakkım olmayan bir şey istemiyorum. Adil olmak gerekir. 4 hakem arkadaşımızın biraz daha dikkat etmesi gerekir. Biz şu anda gece gündüz bu takımı kurtarmak için çalışıyoruz. Emeklerimizin bu kadar basit alınması için değil.”

Beraberlik bile bizleri üzerdi


4 MAÇ SONRA İÇERDE KAYBETTİ

Ankaragücü, Beşiktaş’a karşı Ankara’da 4 maç sonra kaybederken, kalesinde de ilk kez gol gördü. Bundan önce Başkentteki 4 karşılaşma, 0-0 sona ermişti. Bu dönem içinde, Ankaragücü’nün, iç sahadaki bir müsabakası, Yenikent Osmanlı Stadı’nın zemininin futbol oynamaya müsait olmadığı gerekçesi ile Kayseri’ye alınmış, Beşiktaş o karşılaşmadan 4-1 galip ayrılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!