Belediyeler rehabilitasyon merkezleri kurmalı

Güncelleme Tarihi:

Belediyeler rehabilitasyon merkezleri kurmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2021 23:57

HAYTAP Ankara Temsilcisi Zeynep Pehlivan, belediyelerden hayvanlar için barınak değil, aşılarının, tedavilerinin yapılacağı rehabilitasyon ve kısırlaştırma merkezleri kurmalarını istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Belediyelerin Sokak hayvanlarının kısırlaştırma, aşı, tedavileri ve bakımları gibi yükümlülüklerinin, yasada ayrıntılı şekilde belirtildiğine işaret eden HAYTAP Ankara Temsilcisi Zeynep Pehlivan, ülke genelindeki birçok belediyenin yasaya aykırı davrandığını savundu. Pehlivan, sokak hayvanları için belediyelerden taleplerini ise şöyle sıraladı: “Bütün belediyelerimize yasalarımızda bulunan yükümlüklerini yerine getirmeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz. Rehabilitasyon ve kısırlaştırma merkezleri kurulmalıdır. ‘Barınak’ adı altında hayvan hapishaneleri, ölüm kampları kurulmasını istemiyoruz. Kurulacak yerlerde hayvanların bakımları, aşıları ve tedavileri yapılabilmelidir. Belediyeler, gerekli yükümlülükleri yerine getirerek sokak hayvanlarını aldıkları ortamlara tekrar yerine bırakmalı.

Belediyeler rehabilitasyon merkezleri kurmalı


HAYVAN MEZARLIĞI BÜYÜK İHTİYAÇ

Ölen sahipli ya da sahipsiz hayvanlar için gömülecek alan bulunmuyor. Hayvan mezarlıklarının bulunmadığı illerde, çevre sağlığı tehdit altında. Ankara’da da hayvan mezarlığı yok. Belediyelere hayvan mezarlığı konusunda tekliflerimiz oldu. Hayvan mezarlığıyla ilgili sıklıkla bütün illerdeki belediyelere taleplerimizi iletiyoruz. Ülkemizdeki her il için hayvan mezarlığı çok büyük ihtiyaçtır.” 

Belediyeler rehabilitasyon merkezleri kurmalı


HAYVANSEVERLERLE İŞ BİRLİĞİ DAVETİ

Belediyeleri hayvan dostu sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya davet eden Pehlivan, “Türkiye’de belediyelerin işini kolaylaştıracak binlerce gönüllü var. Hayvanları kısırlaştıran, tedavi ettirmeye çalışan ve kendi çabalarıyla besleyen hayvanseverler, belediyelerin çok büyük büyük miktarda yükünü de alıyor. Belediyelerin gönüllerle iş birliği halinde ve yasanın gerekliliklerini yerine getirerek çalışmalarını istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!