Bedri Baykam’la sanat sohbeti

Güncelleme Tarihi:

Bedri Baykam’la sanat sohbeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 15:35

Siyah Beyaz’ın düzenlediği ‘Bar Sohbetleri’nin ilk konuğu, ressam Bedri Baykam oldu. Baykam, “Henüz Türkiye’de batı seviyesinde koleksiyonerler yok. Bizdeki koleksiyonerler, ucuza eser alma peşinde” dedi.

Haberin Devamı

Ankara sanat ve sosyal hayatının önemli mekânlarından Siyah Beyaz’ın bu hafta ilkini düzenlediği ‘Bar Sohbetleri’nin konuğu, ünlü ressam Bedri Baykam oldu. Bedri Baykam, konuşmasında İstanbul’a yapılması planlanan yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi, Türkiye’deki çağdaş sanat ortamı, politikacıların ve siyasetin sanat üzerindeki etkisi, sanatçı-koleksiyoner arasındaki ilişkiye dair pek çok konuda bilgiler aktardı.
Türkiye’de çağdaş sanata olan ilginin yeterli olmadığını belirten sanatçı, bunun siyasilerin ilgi göstermemesi ve çağdaş sanatı teşvik etmemesinden kaynaklandığını belirtti. Politikacıların, Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü sürekli kullandıklarını ama bunun gereklerini yapmadıklarını aktaran Bedri Baykam, Türkiye’deki koleksiyonerlerin de yeterli bilince sahip olmadıklarını ifade etti. Baykam, “Henüz Türkiye’de batı seviyesinde koleksiyonerler yok. Bizdeki koleksiyonerler, ucuza eser alma peşinde. Bana göre batı tarzındaki koleksiyoner sayısı 12-13’dür” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!