Bayram öncesi gıda denetimi

Güncelleme Tarihi:

Bayram öncesi gıda denetimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 18:29

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi tatlı, çikolata ve unlu mamul imalathaneleri ile pastanelerde gerçekleştirdiği denetimlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Pursaklar’da bir fırında dün yapılan denetime katılan Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, Ramazan Bayramı öncesinde 320 gıda kontrol görevlisi ile birlikte, Ankara’da bulunan 25 ilçede unlu mamuller başta olmak üzere şekerleme ile tatlı gibi ürün gruplarında yoğunlaştırılmış denetim gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Korkmaz, eksikliklerini düzeltmeyen işletmeler için halk sağlığını düşünerek idari yaptırım cezası uyguladıklarını belirterek şunları söyledi:

MERDİVEN ALTINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

“Tüketimde bir artış var ve bunu da fırsat bilen bazı çevreler var. Hiçbir şekilde merdiven altı üretim yapan yerlerde gıda satışına müsaade etmeyeceğiz. Ruhsatsız ve kayıt belgesi olmayan yerlerde ürün satışına müsaade etmeyeceğiz. Bu konularla ilgili vatandaşımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığı zaman bakanlığımızın 174 Alo Gıda Hattı’na ya da doğrudan il müdürlüğümüze müracaat edebilirler.

Haberin Devamı

DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR

2022 yılı içerisinde yaklaşık 32 bin 500 civarında gıda denetimi gerçekleştirdik ve bu denetimlerde bin 750 olumsuzluk tespit ettik. İşletmelerin eksiklerini tamamlaması için bir kısmına süre verildi, bir kısmına da idari yaptırım uygulandı. Ramazan ayı içerisinde de yaklaşık 7 bin 500 denetim gerçekleştirdik ve bu denetimlerde bin tane olumsuzluk tespit ettik. Yıl boyunca da gıda güvenilirliği konusunda denetimlerimiz devam edecektir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!