Battalgazi uçurumu

Güncelleme Tarihi:

Battalgazi uçurumu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 16:04

Battalgazi Mahallesi’nin ana yolu kenarındaki uçurum, sürücülerin kâbusu haline geldi. Kontrolden çıkan araçların uçuruma uçtuğunu, bu nedenle bu noktaya ‘ölüm çukuru’ dediklerini belirten mahalleli, beton bariyerle önlem alınmasını istiyor ve ekliyor: “Her gün ceset ya da hurdaya dönmüş araba çıkarır olduk. Canımıza tak etti.”

Haberin Devamı

Altındağ’a bağlı Battalgazi Mahallesi’nde, Yıldız ve Şehit Gazeteci Hasan Tahsin caddelerinin kesiştiği kavşağın yan tarafındaki çukur alan, buzlanma ya da fazla sürat nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıkan araçlara mezar oluyor. Son bir ay içinde kavşakta yaşanan kazalar sırasında 3 aracın uçtuğu ve 2 kişinin öldüğü yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukur, semt sakinlerini de tedirgin ediyor. Alanın uçurum olduğunu gösteren hiçbir uyarı levhasının olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, çukur alanın doldurulmasını ve Yıldız Caddesi boyunca yol kenarına beton bariyer ya da refüj yerleştirilmesini istiyor. Yoldaki buzlanma nedeniyle son dönemde kazaların arttığına dikkat çeken Battalgazi Mahallesi Muhtarı Bayram Uğurlu ise şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HIZINI ALAMAYAN ÇUKURA UÇUYOR

“Yaklaşık 5 yıl önce yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında üzerindeki evlerin yıkıldığı alan çukur olarak kaldı. 2012’deki yol genişletme çalışmasının ardından kavşak, çukura daha da yaklaştı. Yol seviyesinden çok aşağıda oluğu için bölge uçuruma dönüştü. Hızını alamayan ya da buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücüler, araçlarıyla çukura uçuyor. Çukurdan her gün ceset ya da hurdaya dönmüş araba çıkarır olduk.

METAL YA DA BETON BARİYER ŞART

Şikayetlerimizi sözlü olarak Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettik ama bir geri dönüş olmadı. Yazılı olarak da bir dilekçe yazacağım eğer önlem alınmazsa hukuki yollara başvuracağım. Artık canımıza tak etti. Yol boyunca metal ya da beton bariyer yerleştirilse en azından kaza yapan araçların çukura düşmesini önleyebiliriz. Maddi hasar yine oluşur ama ölümlerin önüne geçmiş oluruz.”

EKİMDE CAN ALDI

Çukur can aldığı kazalardan biri 29 Ekim tarihinde yaşandı. Gece saat 03.00 sıralarında meydana gelen kazada, aracıyla Yıldız Caddesi’nde seyreden Ruhat C. bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, kavşaktaki uçurumdan aşağı uçtu. Çukura düşen aracından çıkarılan Ruhat C., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

KALDIRIM DA YOK

Öte yandan Yıldız Caddesi boyunca yolun her iki tarafında kaldırımın olmayışı da tehlike saçıyor. Vatandaşlar, araçların süratli seyrettiği yol ile çukur arasında kalan şarampolde yürümeye çalışıyor. Bariyerin yanı sıra caddeye kaldırım yapılmasını da isteyen mahalleli, “Her gün araçlarla burun buruna geliyoruz. İnsan canı bu kadar kıymetsiz olmamalı. Yürüyüş alanımız olsun istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!