Başvuru sayısı dörtte bire düştü

Güncelleme Tarihi:

Başvuru sayısı dörtte bire düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2020 00:11

Kentte vaka artış hızında azalma olduğunu belirten Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Aziz Ahmet Surel, “Koronavirüs endişesiyle polikliniklerimize başvuran kişi sayısı en yoğun zamana göre dörtte bire düştü” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, kentte vaka artış hızında azalma olduğunu bildirerek, "Büyük ölçüde normale döndük. Günlük koronavirüs endişesiyle COVID-19 polikliniklerimize başvuran kişi sayısı en yoğun zamana göre dörtte bire düştü. Ayırdığımız servis alanlarının şu anda yüzde 30'u, yoğun bakım alanlarının da yüzde 60-65 kadarı dolu" dedi. Surel, şunları söyledi: “Yapılan test sayımız da düştü. İnsanlar artık 'Acaba bende bu var mı' diye gelmiyor. O eyham da toplumda dindi. Şu anda pandeminin ikincil ve üçüncül sonuçlarını yönetmekle uğraşıyoruz. Örneğin enfeksiyonu geçiren çocuk hasta grubunda geçirdikten sonraki süreçte bir alevlenme olabiliyor. Erişkin hasta grubunda akciğer kapasiteleri, vücut aktiviteleri sonraki süreçte bir şekilde etkilenebiliyor. Onlara yönelik fizik tedavi ve takip süreçlerini şu anda organize ediyoruz.

Başvuru sayısı dörtte bire düştü


CİDDİ BİR BOŞ ALANIMIZ VAR

Haberin Devamı

Ankara Şehir Hastanesi, pandemi ile mücadelede merkez durumunda. Koronavirüs hastaları için ayırdığımız ciddi bir yoğun bakım ve servis alanımız var. Ayırdığımız servis alanlarının şu anda yüzde 30'u dolu. Sadece koronavirüs hastalarına özel ayırdığımız yoğun bakım alanlarının da yüzde 60-65 kadarı dolu. Yani ciddi bir boş alanımız var. Koronavirüsle mücadelede filyasyon modelinin ve ekiplerinin yaptıkları işlerin büyük katkısı oldu. Filyasyon çalışmalarıyla beraber virüs taşıdığınız tespit edildiği andan itibaren 3-4 saat içerisinde Sağlık Bakanlığı çalışanlarımız evinize geliyor. Sizi muayene ediyor, ilaçlarınızı veriyor ve günlük olarak takip etmeye başlıyorlar. Herhangi bir semptom gelişirse, rahatsızlanırsanız veya hastaneye ihtiyaç duyarsanız da hemen ambulansla alınıp hastaneye götürülüyorsunuz.

SÜRECİ ETKİN YÜRÜTTÜK

Hastanemizde müracaat etmek için gelmiş üst üste kalabalıklar yok, sıralar yok; gelen kişi muayenesini oluyor ve gidiyor. Bu pandemi ile ilgili süreçleri evde çözmemizden kaynaklanıyor. Eğer kişinin cidden hastaneye gelmesi gerekiyorsa da 112 Acil Ambulans Servisi ile hastaneye getiriyoruz ve serviste ya da yoğun bakımda tedavisini yapıp hastamızı iyileştikten sonra tekrar evine uğurluyoruz. Dolayısıyla etkin tedavi yolunun bulaşıcı hastalıklarda filyasyondan geçtiğini bütün dünyaya da göstermiş olduk. Bunun aktif resmi de işte Ankara'da. Zaman zaman biz ülke olarak kendi içimizde acımasızca eleştirsek de bugün dünyada ismi marka olmuş birçok Avrupa ülkesinde, Amerika´da, Çin´de görülen o resimlerden herhangi birini Türkiye'de gördünüz mü? Görmedik. İnşallah hiçbir zaman da görmeyiz. Bu, süreci etkin yürüttüğümüzün, yönettiğimizin bir göstergesi aslında."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!