Ankaralı firma üretecek

Güncelleme Tarihi:

Ankaralı firma üretecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 11:14

Merkezi Avusturya Viyana’da bulunan Swarco Futurit firmasının sokak, cadde ve park aydınlatma bölümünü satın alan Ankaralı firma A Group, aydınlatma ürünlerinin Türkiye’de üretilmesi ile ilgili adım attı.

Haberin Devamı

Avusturya merkezli firmayı satın alarak Ankara’da 48 milyon lira yatırımla aydınlatma armatürü üretmeye başlayan A Group, şimdiden 11 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. A Group CEO’su Suat Durkan, Swarovski Ailesi ile Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu 12 ülkede akıllı ulaşım sistemlerini birlikte inşa etmek için işbirliğine gittiklerini belirtti.
Şirketin, ürettiği armatürlerde yüzde 70 tasarruf sağladığını belirten Durkan, “Ekim 2020’de Ankara’da başlattığımız üretim neticesinde şu ana kadar Avusturya, Almanya, İsveç, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Azerbaycan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, İrlanda ve Lüksemburg’a armatür ihracatı gerçekleştirdik. Armatürlerimiz Swarco’nun ofislerinin bulunduğu toplamda 52 ülkede satışa sunulacak. Diğer ülkelerle görüşmeler de devam ediyor” dedi.

Ankaralı firma üretecek
70 KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

Ankara’daki tesisi 48 milyon lira yatırımla kurduklarını ifade eden Durkan, yıllık yaklaşık 100 bin aydınlatma armatürü üretim kapasiteleri bulunduğunu belirterek, firmanın tam kapasite üretime geçtiğinde doğrudan 70 kişiyi istihdam edeceklerini sözlerine ekledi. Türkiye’deki sokak aydınlatmalarının da tasarruflu led armatürlerle değişmesi için girişimleri bulunduğunu anlatan Durkan, “Türkiye’de 17 milyonun üzerinde sokak, cadde aydınlatması var. Ocak 2021 itibarıyla bunların tasarruflu led armatürlerle değişimi için de çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda TEDAŞ 21 elektrik dağıtım şirketinin her birinin pilot uygulama olarak biner adet led armatür almasını sağlayacak bir ihale düzenleyecek. Böylece Türkiye’de de tasarruflu armatür döneminin kapısı aralanmış olacak” diye konuştu.

YÜZDE 18'LİK YAKIT TASARRUFU 

Haberin Devamı

Swarovski ailesi ile birlikte Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Afrika pazarlarından oluşan 12 ülkede Akıllı Şehir ve Akıllı Ulaşım Sistemlerini birlikte inşa etmek için işbirliğine gittiklerini anlatan Durkan, “Bu kapsamda yollardaki LED bilgilendirme ekranlarını, kavşak kontrol cihazlarını ve yazılımlarını da Ankara’da üretmeyi planlıyoruz. Swarovski ailesi ile birlikte yapılacak bu yatırımlar ülkemize olan güveni göstermektedir” dedi.
Kavşak kontrol cihazları ile kavşaklardaki trafiği anlık olarak izleyeceklerini ve yerlileştirilecek yazılımla bunu anlık olarak trafik kontrol merkezlerine ileteceklerini belirten Durkan, “Böylelikle kavşaklardaki trafikler yüzde 50 oranında azalacağı gibi ülke ekonomisi için de yüzde 18’lik bir yakıt tasarrufu sağlanacak. Ayrıca yüzde 12-20 aralığında karbondioksit salınımı da azaltılacak” diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!