Başkent'te su sayaçları faturalandırılmaya başlandı

Güncelleme Tarihi:

Başkentte su sayaçları faturalandırılmaya başlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2020 13:09

Başkent'te su sayaçları faturalandırılmaya başlandı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, koronavirüs salgın sürecinde geçici süreyle durdurduğu mekanik sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemlerini, 1 Haziran tarihi itibarıyla yeniden başlattı.
ASKİ Genel Müdürlüğü, pandemi nedeniyle 17 Mart 2020 tarihi itibarıyla geçici olarak durdurduğu mekanik sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemini 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yeniden başlattı. Abonelerin Mart-Nisan-Mayıs aylarına ait su tüketim miktarları üzerinden yapılacak mahsuplaşmanın ardından fiyatlandırma yapılacak. ASKİ, 30 Haziran tarihine kadar faturalara gecikme faizi uygulamayacak.
'30 HAZİRAN'A KADAR FATURALARA GECİKME FAİZİ UYGULANMAYACAK'
ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemlerinin hijyen kuralları ve sosyal mesafeye dikkat edilerek sürdürüleceğine dikkat çekilerek, "17 Mart 2020 tarihli karar doğrultusunda durdurulan mekanik sayaç okuma ve fatura dağıtım işlemleri, 'yeni normal' olarak tanımlanan sürece uygun şekilde 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren yeniden başlatılmıştır. Sayaç okuma personelimiz tarafından sosyal mesafenin korunması ve fiziksel temasın engellemesi amacıyla gerekli özen ve hassasiyet azami seviyede gösterilecektir. Yapılacak sayaç okuma işlemlerinde, salgın süresince geçici mahiyette gerçekleştirilen mart, nisan, mayıs dönemlerine ait  faturalarda gösterilen tüketim miktarları mahsup edilerek gerçek kullanımı gösteren faturalar düzenlenecektir. 30 Haziran 2020 tarihine kadar faturalara gecikme faizi uygulamamaya devam edilecektir" denildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!