Başkentte büyük şölen

Güncelleme Tarihi:

Başkentte büyük şölen
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2019 14:21

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Fenerbahçe Kulübünü ziyaretinin 101. yılı anısına Ankara Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği’nin (AFİDER) katkılarıyla, Ankara Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oyuncuları tarafından, ‘Anadoluya borcum var’ temalı gösteri sergilendi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki gösteriye katılan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, spor ve sanatın barış ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirterek, Atatürk’ün, ‘Ben sporcunun; zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünden hareketle, yeni nesillerin bu anlayışla yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
AFİDER Başkanı Engin Aygüney ise Fenerbahçe’nin bir spor kulübü olmasının ötesinde, Kurtuluş Savaşı’ndan itibaren, vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele ettiğini belirtip, Atatürk’ün Fenerbahçe Kulübünü ziyaret ettiği sırada şeref defterine yazdığı sözlerini hatırlattı. Etkinlikte, Ankara Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri, Anadolu’nun bütün yörelerinin geleneksel halk oyunlarının sunumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!