Başkent'te 'Bisiklet Yolu' projesi için ilk adım atıldı 

Güncelleme Tarihi:

Başkentte Bisiklet Yolu projesi için ilk adım atıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2020 13:18

Başkent'te 'Bisiklet Yolu' projesi için ilk adım atıldı 

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan 'Bisiklet Yolu' projesinin ilk adımı, Milli Kütüphane ve Ankara Üniversitesi arasında 3,5 kilometrelik güzergâhta başladı.
Toplam 9 etaptan oluşan 'Bisiklet Yolu Projesi'nin ilk ayağı olan 1'inci etap çalışmaları için ilk kazma vuruldu. Bu kapsamda 'Bisiklet Yolu' çalışmaları ilk olarak Milli Kütüphane ve Ankara Üniversitesi arasında 3,5 kilometrelik güzergâhta sürecek. Bisiklet Yolu Projesi'nin çalışmaları sırasında vatandaşların herhangi bir rahatsızlık yaşamaması ve trafik sıkışıklığına neden olmamak amacıyla Büyükşehir ekipleri, ağırlıklı olarak 24.00-06.00 saatleri arasında çalışacak. İki ay içinde tamamlanması planlanan 1'inci etap inşaat çalışmaları, İnönü Bulvarı (Milli Kütüphane önü), Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Muammer Yaşar Bostancı Caddesi ve 68’inci sokak (Ankara Üniversitesi Dişçilik Fakültesi önü) güzergâhında sürdürülecek.
'1 YIL SONUNDA TÜM GÜZERGAHLAR TAMAMLANACAK'
Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürü Nihat Alkaş, otomobillerin daha az, yaya ve bisikletlilerin daha çok olduğu bir kent hayali kurduklarını belirtti. Başkent'te hava ve gürültü kirliliğinin önüne geçmeyi ve trafik yoğunluğunu azaltmayı da amaçladıklarını söyleyen Alkaş, "Bisiklet güzergâhlarını belirlerken kent hareketliliğine, merkezi noktalara, eğime, topoğrafyaya,  karbon salınımının yoğun olabileceği noktalara ve seperatörlerle bu yolların ayrılmasını önemseyerek güvenliği de ön plana alan bir proje hazırladık. 1 yılın sonunda da tüm güzergâh etaplarını tamamlayarak Başkentimize 53,6 kilometrelik bisiklet yolunu kazandıracağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!