Başkentlilere 'suyu tasarruflu kullanın' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Başkentlilere suyu tasarruflu kullanın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2020 10:41

Başkentlilere 'suyu tasarruflu kullanın' uyarısı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Çamlıdere, Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Çubuk 2, Kavşakkaya ve Elmadağ Kargalı barajlarının toplam su miktarının 415 milyon metreküp olarak kaydedilmesi üzerine Başkentlileri suyu tasarruflu kullanmaları konusunda uyardı.
ASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'yı besleyen barajlardaki su miktarını dijital sensörler ile anlık olarak ölçerek, kurumun resmi internet sayfasından açıklandığı belirtildi. Açıklamada, Ankara'nın çevresinde yer alan kentin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan 7 barajın toplam hacminin 1 milyar 584 milyon 555 bin metreküp olduğu ifade edilerek, "15 Ekim itibarıyla Çamlıdere, Kurtboğazı, Eğrekkaya, Akyar, Çubuk 2, Kavşakkaya ve Elmadağ Kargalı Barajlarının toplam su miktarı 415 milyon metreküp. Başkentliler suyu tasarruflu kullanmalı" denildi.
'TASARRUF TEDBİRLERİ İÇİN ACİL EYLEME GEÇİLMESİ GEREKİYOR'
Türkiye’nin son yıllarda en kurak aylarını yaşaması nedeniyle barajların alarm verdiğini kaydeden ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, "Barajlarımızda su kaynaklarının doğru kullanımına bağlı olarak geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl 3 milyon metreküp fazladan suyumuz var ancak bu yıl kişi başı su tüketim oranları daha yüksek. Bu nedenle de tasarruf tedbirleri için acil eyleme geçilmesi gerekiyor. Ankara'da kişi başı günlük tüketilen su miktarı 250 litrenin üzerine çıktı. Ekim ayında barajların doluluk oranı yüzde 26,19'dur. Başkentlilerden pandemi nedeniyle hijyen kurallarını aksatmadan suyu tasarruflu kullanmalı" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!