Havuzlar açıldı tasarruf başladı

Güncelleme Tarihi:

Havuzlar açıldı tasarruf başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 16:44

Gençlik Parkı’nda yaklaşık 3 yıldır atıl halde bekleyen ve çalışmayan havuzlar, ABB ekiplerince yenilenerek çalışır hale getirildi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkent’in simgelerinden Gençlik Parkı’nda atıl durumda bulunan havuzları yenileyerek devreye soktu. Havuzlardaki müzikli danslı fıskiye sisteminin bakım, onarım ve yalıtım çalışmalarının ardından, havuz sisteminde su ve enerji tasarrufu da sağlanmaya başlandı. ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı peyzaj mimari Sema Tokat, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Gençlik Parkı’ndaki havuzlarımız 5 etaptan oluşuyor ve yaklaşık 45 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 2018 yılında arızalanan müzikli danslı sistemin tamir edilmesi, bugünkü kura göre yaklaşık 10 milyon TL gibi bir maliyet tutuyordu. Biz de bu sistemi değiştirmeye karar verdik. 30 metrelik 3’lü fıskiye sistemine geçiş yaptık. Bunu da yaklaşık 300 bin TL’ye mal ettik. Çalışmalarımızın amacı havuzları yeniden devreye sokarken, su tasarrufu sağlamaktı. Havuzlarımız da su yalıtımı yaptık ve büyük oran da su tasarrufu sağladık.”

Havuzlar açıldı tasarruf başladı

Başkentliler uzun bir aradan çalışan havuzların keyfini çıkartıyor.

OKUR KÖŞESİ’NDE SIK SIK GÜNDEME GELDİ

Gençlik Parkı havuzu ve parktaki sıkıntıları Hürriyet Ankara Okur Köşesi’nden sık sık gündeme geliyordu. Hürriyet Ankara okurları gönderdikleri iletilerinde, “Gençlik Parkı, kültür-sanat ve sosyal hayatın merkezi haline gelerek tıpkı eskisi gibi Ankara’nın prestij alanlarından biri olmalı” talebinde bulunuyordu. Talebin ardından harekete geçen ABB, geçtiğimiz haziran ayında parktaki havuzlarda tamirat yapılacağını duyurmuş, Hürriyet Ankara bu kez de çalışmaları ‘Dört Etaplı Tadilat’ haberiyle gündeme getirmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!