Başkent zorlu bir deplasmandı

Güncelleme Tarihi:

Başkent zorlu bir deplasmandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2022 23:22

ATO’nun davetlisi olarak ülkemize gelen iklim elçisi Prekazi, Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüplerini ziyaret edip yöneticilerle görüştü. Futbol adamı, oynadığı dönemde Ankara’daki maçların kendileri için çok çetin geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de 80’li yıllarda Galatasaray forması giyen, sarı-kırmızılı takımın lig ve Avrupa kupası maçlarındaki başarılarında unutulmaz goller atan ve arkadaşlarına goller attıran Cevad Prekazi, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) davetlisi olarak geldiği ‘Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı’ öncesinde, Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüplerini ziyaret edip, yönetici ve teknik adamlarla görüştü. İklim elçisi olan futbol adamına ziyaretlerinde, ATO Başkanı Gürsel Baran da eşlik etti. İklim değişikliği ile mücadele ve yeşil dönüşümü sağlamak amacıyla düzenlenecek olan zirveye, Beştepe’nin iki komşusu da resmi sitelerinden yaptıkları açıklamalarla destek mesajları paylaşmıştı.

TEMİZ BİR DÜNYA BIRAKMALIYIZ

Baran ile Prekazi ilk olarak Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. Görüşmeye, futbolculuk döneminde Prekazi ile sahada rekabet içinde olan Teknik Direktör Metin Diyadin de katıldı. Niyazi Akdaş, önemli bir program için bir araya geldiklerini belirtip, şunları söyledi:
“Gerçekten çok önemli bir program. Farkındalık oluşturdukları için ATO’ya şükranlarımı sunuyorum. İngiltere’de bizden çok daha büyük fabrikalar var ve 8 bin ton üretim yapınca fabrikada üretim duruyor. Biz geçen yıl 21 bin ton yaptık. Bizde de kanun uygulanmaya başladığında bazı kurallar gelecek, önceden tedbirleri almamız lazım. Karbondioksit emisyonunu önlemek için. Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmalıyız. Maalesef şu an böyle değil. Türkiye’de ormanlar kesiliyor, apartmanlar dikiliyor, dere yataklarına siteler yapılıyor. Bunlar, üzerinde titizlikle durulması ve acil çözüm üretilmesi gereken konular.”

DOĞA GEREKLİ UYARIYI YAPIYOR

ATO Başkanı Gürsel Baran, Gençlerbirliği Kulübü’ne teşekkür ederek, “ATO olarak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Biz dedelerimizden, ağaçlardan meyveler kopardığımız bir ortam aldık, çocuklarımıza da böyle bir dünya hediye edelim. Doğa ‘Bundan sonra bizim kurallarımıza uymazsanız sizin işiniz zor’ diye çok ciddi biçimde uyarıyor. Prekazi de çok sıcak bir insan. İnanılmaz diyalog kurabildiğiniz birisi. Çok kıymetli bir insan. Birkaç günlük etkinliğimiz için geldi. Ankaragücü ve Gençlerbirliği’ne de uğramadan olmazdı” diye konuştu.

İNSANLAR SUYUN KIYMETİNİ BİLSİN

Cevad Prekazi ise doğanın önemine vurgu yaparak, “Ağaçları kesiyor, ormanları bitiriyorlar. Sular problemli. Binalar yükseliyor, betonlar dikiliyor. Sanki beton daha güzelmiş gibi. Maalesef dünyada her yerde bu var. Doğduğum yerde, müthiş bir nehir vardı, o nehirden su içiyorduk. Şimdi içemezsiniz. Her yerde sular kirli. Sanki bilerek yapıyorlar. İnsanlar olarak suyun kıymetini bilmiyoruz” dedi.
Prekazi, Türk futbolunu yakından takip ettiğini ve takımlar hakkında bilgi sahibi olduğunu dile getirip, “Türkiye’nin başkenti Ankara’dan, Süper Lig’de bir takımın olmaması da Türk futbolu için rezalettir. Galatasaray’da 7 sezon geçirdim. Futbol oynadığım dönemde, Trabzon’dan sonra en zorlandığım Ankara deplasmanlarıydı” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin sonunda, Başkan Niyazi Akdaş, ATO Başkanı Gürsel Baran ve Cevad Prekazi’ye, Gençlerbirliği formaları hediye etti.

Haberin Devamı

ANKARAGÜCÜ’NÜN İDMANINI İZLEDİ

Haberin Devamı

Cevad Prekazi, Gençlerbirliği’nin ardından, ATO Başkanı Gürsel Baran ile birlikte, Beştepe’nin diğer yakasındaki Ankaragücü’nü ziyaret etti. Ziyarette; sarı-lacivertli ekibin başkan yardımcısı Tan Alar, Mali Sayman ve başkan yardımcısı Hakan Bilgin, Asbaşkanlar Soner Kurt ve Mehmet H. Şanal, yönetim kurulu üyeleri; Gökalp Üstün, Kamil Karip, Hakan Saral, Fikret Çimen, kulüp basın sorumlusu Hüseyin Aytekin, başkan danışmanı Recep Poyraz, Teknik Direktör Mustafa Dalcı ve futbolcular da katıldı.
Ankara takımlarının Süper Lig’de olmamasının çok üzücü olduğunu ifade eden Prekazi “Ankaragücü şu an bir alt ligde lider ve Süper Lig yolunda önemli bir avantaja sahip. Taraftarının desteği ile kalan bölümü de zirvede geçirip, hedefine ulaşacağına inanıyorum. Teknik ekip ve oyunculara kalan maçlarda başarılar diliyorum” diye konuştu.
Prekazi, bir süre sarı-lacivertli ekibin antrenmanını takip etti. Ziyaretin sonunda Baran ve Prekazi’ye, Ankaragücü forması hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!