Başkent’in sahili turizmde hareketli

Güncelleme Tarihi:

Başkent’in sahili turizmde hareketli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 01:35

Ankara’ya en yakın sahil olması nedeniyle “Başkent’in sahili” niteliğindeki 6 bin 500 nüfuslu Amasra, bu yıl 500 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

Haberin Devamı

“Sesamos” adıyla MÖ 12. yüzyılda Fenikelilerin kıyılar boyunca oluşturduğu kolonilerle kurulan, İranlı Prenses Amastris’in yönetimi döneminde en parlak zamanını yaşayan Amasra, 3 bin yıllık tarihi geçmişin izlerini doğal güzellikleriyle turizme taşıyor. Günübirlik ziyaretçi sayısının 50 bini aştığı günler yaşadıklarını ifade eden Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, şöyle konuştu:
“Önceki yıllarda Türkiye’de ‘turizm’ deyince akla hep Ege ve Akdeniz kıyıları geliyordu. İnsanlar artık Karadeniz’i keşfetti ve deniz turizminin yanında doğaya da yöneldi. Yoğun kent ve çalışma ortamından kaçmak isteyenler sessiz, sakin ve doğayla başbaşa kalabilecekleri yer aramaya başladı. Amasra da bu talebi karşılayan bir ilçe.Karadeniz, ülkenin en güzel kıyılarına sahiptir. Amasra, Karadeniz’in Antalyasıdır. Bu yıl ilçemizi 500 binin üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Almanya, Fransa, Hollanda ve Japonya gibi ülkelerin yanı sıra son yıllarda İran, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinden de turist ağırlamaya başladık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!