Başkan Altınok’tan ABB’ye plan tepkisi: 'Mücadelemiz devam edecek'

Güncelleme Tarihi:

Başkan Altınok’tan ABB’ye plan tepkisi: Mücadelemiz devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2021 21:51

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, hazırladıkları ‘Tepebaşı Kentsel Dönüşüm Planı’ için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) girişimi sonucunda ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verildiğini belirterek ABB’ye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Başkan Altınok, “Mücadelemiz devam edecek. Onlar engelleyecek, biz engelleri aşmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

Başkan Altınok’tan ABB’ye plan tepkisi: Mücadelemiz devam edecek


ENGELLEMEK YERİNE DESTEK OLMAK LAZIM

“Tepebaşı Kentsel Dönüşüm Planı’mıza maalesef Büyükşehir Belediyesi’nin gayretleri sonucu yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Biz yeniden yapacağız ama size gelen hizmet engelleniyor, güzel ve güvenli bir şehirde yaşamanız engelleniyor. Halbuki bu planla yeşil alan ve sosyal donatılar artıyor, otopark problemini çözüyoruz, sokaklarımız ve caddelerimiz genişliyor. Engellemek yerine bu planlara destek olmak lazım. Bizler geçiciyiz, görevler geçici ama belediye başkanları şehrin geleceğini de planlar.

NEFİS YAPMAMAK VE İLERİYİ GÖRMEK LAZIM

Şehrimizin yüzde 80’inde, adaletli bir şekilde, nefes alınabilecek bir şehir planı yapmıştık. Nefis yapmamak ve ileriyi görmek lazım. 16 katlı, vatandaşlarımızın kat karşılığı verdiğinde insanca yaşayacağı bir daire alacağı şekilde yapılıyor bu planlar. Bütün şehrin kazandığı bu planlarla insanlarımız ferah, rahat ve yeşil bir şehirde yaşayacak. Mücadelemiz devam edecek. Onlar engelleyecek, biz engelleri aşmak için elimizden geleni yapacağız. Sonunda, engelleri hep beraber sizinle aşacağız.”

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE KRİZ YAŞANDI

Keçiören Belediyesi ile ABB, kentsel dönüşüm planları konusunda ocak ayında da karşı karşıya gelmişti. Tepebaşı Mahallesi’nin yanı sıra Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basınevleri, Emrah ve 19 Mayıs mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm planları, Keçiören Belediyesi tarafından ABB Meclisi’ne gönderilmiş, ABB Meclisi’nde kabul edilen planları ABB Başkanı Mansur Yavaş veto ederek Meclis’e geri göndermişti. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yavaş’a veto nedeniyle tepki gösterirken planlar şubat ayında oy çokluğuyla yeniden kabul edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!