Başka canlar yanmasın

Güncelleme Tarihi:

Başka canlar yanmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 23:31

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, son dönemde kentte meydana gelen büyük yangınlarda, itfaiyenin bazı ihmalleri olduğunu savunarak, “Yeni itfaiye araçları alınsın, altyapı güçlendirilsin, başka canlar yanmasın” dedi.

Haberin Devamı

ABB’nin yönetimsel zafiyetleri olduğunu ve bu nedenle de itfaiyecilerin bireysel çabalarının yetersiz kaldığını iddia eden Ilıkan, şunları söyledi:

Başka canlar yanmasın


HER YANGINDA TARTIŞMA KONUSU


“Geçen yıl Kahramankazan’da bir fabrikada çıkan yangında köpük aracının arızalanıp yolda kaldığı konuşuldu. Siteler’deki yangında itfaiyenin geç kaldığı dile getirildi. Son olarak da Kızılcahamam’daki Kasaplar Çarşısı’nda çıkan yangında araçların yetersizliği gündeme geldi. Neredeyse her yangında yanan, kül olan yerler kadar itfaiyenin eksikliği tartışma konusu oluyor. İtfaiyeciler, herkes yangından kaçarken yangına koşan insanlardır. ABB’nin yönetimsel zafiyetleri yüzünden itfaiyecilerin bireysel çabaları da zayi oluyor. İtfaiye, hayati önem taşıyan, bilgi, birikim, tecrübe, donanım eksikliğini asla kabul etmeyen bir birim. Her birimin eksik işinin bahanesi olabilir ama itfaiyenin eksikliğinin bahanesi de telafisi de mümkün değildir. Bu yüzden şube müdürlüğü, bölge veya grup amirliği, itfaiye çavuşluğu gibi idari kadronuzu belirlerken siyasi yakınlıklardan ziyade tecrübe ve niteliklere göre değerlendirme gerekir.

KIZILCAHAMAM’DA GARAJI YOK

ABB’nin genel hatası, itfaiye ile ilgili bir eleştiri geldiğinde sadece savunma geliştirerek durumu geçiştirmesidir. Oysa eleştirileri siyasi olarak düşünmeyip, sadece savunmaya çalışmak yerine düzeltme, düzenleme ve eksiklikleri telafi etme yoluna gidilse, belki birçok yangına karşı daha hazırlıklı olunup felaketlerin önüne geçebilir. İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’in yaptığı gibi hemen savunma metinleri yazmadan evvel, bölgedeki eksiklikler giderilmelidir. Kızılcahamam gibi orman kaplı bir ilçede yetersiz sayıda araç bulundurmak, ilçeyi bilmeyen personelleri istihdam etmek ne derece doğrudur. İtfaiyenin envanterinde 20 ton kapasiteli araçlar mevcut. Bunlardan birkaçını o bölgede konumlandırması gerekir. Kızılcahamam İtfaiye Grubu, Kızılcahamam Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait yerde faaliyet gösteriyor, fiziki olarak yetersiz. Bu gruba yeni bir araç tahsis edilse mevcut yerde aracın durabileceği yeterli garaj bile yok.

PERSONEL SAYISI YÜKSELTİLMELİ

Siteler, Kahramankazan gibi sanayi bölgelerinde yangınların sıklığı arttıysa oradaki araç gereç donanımını arttırmak, personel niteliğini ve sayısını yükseltmek gerekir. Ankara’nın çevre ilçelerinde orman niteliği taşıyan, Kızılcahamam, Çamlıdere, Beynam, Güdül, Çubuk, Nallıhan gibi bölgelerin sorumluluğundaki istasyonları güçlendirmek, yeni merkezler kurmak gerekir. Buralarda bölgeye hakim personellerin tercih edilmesi gerekir. İtfaiye, geçtiğimiz yıl kadrosuna 300 yeni personel dahil etti. Ayrıca araç alımı, merkezlerin ve istasyonların inşası için de Meclis’te yetki verildi. En kısa sürede yeni itfaiye araçları alınsın, altyapı güçlendirilsin, başka canlar yanmasın.”

Başka canlar yanmasın


KASAPLAR ÇARŞISI’NDA YIKIM BAŞLADI

Haberin Devamı

Kızılcahamam Belediyesi ekipleri, 8 Nisan’da çıkan yangında büyük oranda zarar gören Kasaplar Çarşısı’nın yıkımına başladı. Esnafın zarar görmemesi için belediye ilk günden itibaren çalışmalarını sürdürürken, iş yeri kullanılamaz hale gelen esnafa taşınma ve kira yardımı yapıldı. Söz konusu alanda modern bir Kasaplar Çarşısı yapılarak yeni iş yerleri hak sahiplerine teslim edilecek.​​​​​​ AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!