Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKKyı gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 13:16

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Araçtan yola çıkarak hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beşiktaş'ta dün meydana gelen terör saldırılarına ilişkin okların PKK'yı gösterdiğini belirterek, "Belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo; ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak. Kilolarca, yüzlerce kilo bomba kullanılmış. En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu. İstanbul Beşiktaş'ta dün gerçekleştirilen bombalı terör saldırılarıyla ilgili bilgiler paylaşan Kurtulmuş, "Planları detaylı bir şekilde çalışılmış bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Beşiktaş taraftarı stattan çıktıktan sonra en son Bursaspor taraftarı da çıkartılıyor. Son derece rutin, o güvenliği sağlayan çevik kuvvet mensubu polislerimizin toplanma yerleri hedef alınıyor. Yani doğrudan doğruya hedef polisin kendisidir" diye konuştu.

"EN AZ 300-400 KİLOLUK PATLAYICI KULLANILDI"

Üzerinde çalışılmış saldırıları olduğunu belirten Kurtulmuş,"Beleştepe dediğimiz yerde bombalı araç patlıyor. Araç ortada yok. O kadar kuvvetli bir bomba kullanılmış ki yani kilolarca, yüzlerce kilo bomba kullanılmış. En az 300-400 kiloluk bir patlayıcı kullanıldığı uzmanlar tarafından ifade ediliyor. Arabanın patladığı yerde çukur açılmış ve araba yok ortada. Yani o kadar paramparça olmuş. Büyük bir çukur açılmış" dedi.

"ÇOK HAİNCE, ÇOK ALÇAKÇA BİR SALDIRI"

Maçka Parkı'ndaki ikinci patlamanın 45 saniye sonra gerçekleştirildiğini söyleyen Kurtulmuş, "45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda, polisin şüphelendiği, üzerinde bir mont ve arkasında bir sırt çantası olan birine polis 'dur' dediği sırada da maalesef orada 4 polis, 1 sivil vatandaşımız olmak üzere 5 kişi şehit oluyor. Ağır bir saldırı. Çok haince, çok alçakça bir saldırı" diye konuştu.

"OKLAR PKK'YI GÖSTERİYOR"

Saldırılara ilişkin okların PKK'yı gösterdiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Araçtan yola çıkarak, hareket ettiğimiz zaman oklar PKK'yı gösteriyor. Netleştiği taktirde bunlar zaten kamuoyuyla paylaşılacaktır. Nihayetinde, belli ki çalışılmış bir senaryo. Belli ki üzerinde planlanmış bir senaryo; ama bu netleştiği zaman resmi olarak da açıklaması yapılacak"

"HDP'NİN SÖZCÜLÜK GÖRÜNTÜSÜNDEN KURTULMASI LAZIM"

Terörle mücadelenin hassas bir konu olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP'nin terör örgütünün değil, demokrasinin sözcüsü olması gerektiğini savunarak, şöyle konuştu: "Teröre karşı mücadelede keşke HDP; başından beri çok ciddi bir şekilde, kendisine oy veren seçmenlerin hayrına olacak şekilde durmayı başarsaydı belki bugün o zaman PKK'nın bu kadar yoğun bir terör saldırısı içinde olması mümkün olmazdı. Türkiye şu anda terörle savaşıyor. Türkiye'nin bu terörle savaşında HDP; halktan oy alan meşru bir parti olduğunu kanıtlamak için bu mücadelenin içerisinde yer almalıdır. 'Bizim bu örgütle hiçbir ilgimiz, sempatimiz yoktur, hiçbir gönül bağımız yoktur' diyebilmeleri lazım. Eli kanlı bir terör örgütü ve bunun sözcüsü gibi olan bir siyasi parti. Bu demokrasi içerisinde kabul edilecek bir durum değildir. HDP'nin bu sözcülük görüntüsünden süratle kurtulması ve bir şeyin sözcüsü olacaksa demokrasinin, kendi halkının sözcüsü olması lazım"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!