Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlunun Diyarbakır ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2015 17:38

- Başbakanlık Basın Merkezinden, Davutoğlu'nun 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde kentte vahşice öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in aileleriyle görüştüğü bildirildi - Valilikteki görüşmede Davutoğlu ailelere başsağlığı diledi, Börü'nün kardeşi Furkan'ı alnından öptü

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Diyarbakır ziyaretinde 6-7 Ekim'de IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde kentte vahşice öldürülen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in aileleriyle görüştüğü bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezince paylaşılan görüntülere göre, Davutoğlu, valilikte basına kapalı gerçekleşen ziyarette, ailelerle bir araya geldi.

Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in ailelerine tek tek başsağlığı dileyen Davutoğlu, daha önce telefonla görüştüğü Gökgöz'un babası Mehmet Gökgöz'e sarıldı.

Yasin Börü'nün kardeşi Furkan Börü'yü alnından öpen Davutoğlu, ailelere "Bu işi yapanların bulunduğunu ve olayın hesabının sorulacağını" söyledi.

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu da ailelerle yakından ilgilendi, başsağlığı dileklerini iletti.

- Anne Hatice Börü

Haberin Devamı

Görüşmenin ardından Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davutoğlu çiftinin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirtti.

"Sare Davutoğlu ile konuştuğumda çok üzüntülüydüm. Ona yaşadığımız acıları anlattım. Böyle olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini belirttim" diyen Börü, Sare Davutoğlu'nun kendisine, "Acınızı paylaşıyorum, umarım bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Evladını kaybetmek çok acı, sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz" dediğini bildirdi.

Yasin Börü'nün amcası Mustafa Börü de Başbakan Davutoğlu'nun aileleri Ankara'ya davet ettiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!