Başak Cengiz’in ismi mahallesinde yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Başak Cengiz’in ismi mahallesinde yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2021 01:39

İstanbul’da sokakta yürürken Can Göktuğ Boz’un samuray kılıçlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden Ankaralı mimar 28 yaşındaki Başak Cengiz, Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin de gündemindeydi.

Haberin Devamı

Meclis, önceki günkü oturumda Başak Cengiz isminin yaşatılması amacıyla ailesinin de ikâmet ettiği Yenimahalle Serhat Mahallesi’nde bulunan 1296. Cadde isminin ‘Mimar Başak Cengiz Caddesi’ olarak değiştirilmesini oy birliğiyle kabul etti. Başak Cengiz’in akrabası olan MHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Soner Cengiz de kürsüden yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Başak Cengiz’in ismi mahallesinde yaşayacak


CENGİZ’DEN ‘GÜNDEMDE TUTALIM’ ÇAĞRISI

“Çok acı bir olay yaşadık. Bu gerçekten sadece Cengiz ailesinin değil tüm Türkiye’nin acısı oldu. Herkes geldi sahiplendi. Bundan dolayı acılarımız biraz hafifledi. Ama bunu gündemde tutmak lazım ki başka Başaklara bir şey olmasın. Bizim yüreğimiz yandı, başka Başakların babalarının, annelerinin, ağabeylerinin sevenlerinin yüreği yanmasın. Bu işi yapan kişinin sonuna kadar ceza almasını, sadece o kişinin değil ailesinin de ceza alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bile bile 19 tane kılıcı satın alması, evde bulundurması, daha önce yaptıklarının hepsinin gündeme gelip annesinin de babasının da sanık sandalyesinde oturmasını inşallah devletimizden bekliyoruz.”

Başak Cengiz’in ismi mahallesinde yaşayacak


BELEDİYELER DE ADINI TESİSLERE VERECEK

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Cengiz ailesinin evlerinin karşısında iki yıl önce yaparak hizmete açtıkları Serhat Kültür Merkezi’nin yer aldığını belirterek, “Mansur Başkan’ımız ve Fethi Başkan’ımız aileye taziye ziyaretine gittiğinde, Fethi Başkan’ımız Serhat Kültür Merkezi’ne Başak Cengiz Kültür Merkezi adını vereceğini ailesine iletti. Acılarını hafifletmez ama en azından oradan gelip geçerken ismini gördüklerinde ufacık da olsa onların rahatlamasına sebep olur” dedi.

Başak Cengiz’in ismi mahallesinde yaşayacak


Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da Meclis’te, “Çok zor bir hadise, hepimizi derinden üzdü, yüreklerimizi dağladı. Biz de Altındağ’da Başak Cengiz kardeşimizin ismini bir kadın eğitim merkezimizde yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

BEŞ İLÇENİN BÜTÇESİNE ONAY

Haberin Devamı

ABB Meclisi, ilçe belediyelerinin bütçe görüşmelerine de başladı. Meclis, Altındağ, Ayaş, Balâ, Beypazarı ve Kalecik belediyelerinin 2022 bütçelerini oy birliğiyle kabul etti. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ve Kalecik Belediye Başkanı Duhan Kalkan, parti gruplarına bütçe kabulü için teşekkür etti. AK Parti Ayaş Meclis Üyesi Sadık Yavuz, Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş’ın rahatsızlığı nedeniyle oturuma katılamadığını belirterek bütçe desteği için teşekkür etti. Meclis’ten geçen ilçe belediyelerinin 2022 bütçe rakamları ise şöyle oldu:
Altındağ Belediyesi: 519 milyon TL
Ayaş Belediyesi: 35 milyon 100 bin TL
Balâ Belediyesi: 52 milyon TL
Beypazarı Belediyesi: 106 milyon TL,
Kalecik Belediyesi: 35 milyon 100 bin TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!